Milli Savunma Bakanı Işık: "Orada Her Geçen Gün Bir Ur Gibi Büyümüşler." - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Işık: "Orada Her Geçen Gün Bir Ur Gibi Büyümüşler."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Perşembe Pazarı meydanından detaylar Bakan Fikri Işık'ın konuşması Milli Savunma Bakanı Işık: "Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine de tüm diğer kamu kurumlarında olduğu gibi, bir ur gibi sızmışlar.

19.07.2016 04:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Perşembe Pazarı meydanından detaylar

Bakan Fikri Işık'ın konuşması Milli Savunma Bakanı Işık:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine de tüm diğer kamu kurumlarında olduğu gibi, bir ur gibi sızmışlar. Orada her geçen gün bir ur gibi büyümüşler"

"Allah muhafaza, Cumhurbaşkanımızın bedenini ortadan kaldıracaklardı. Sonra bütün Türkiye'yi teslim alacaklardı. Sonra da bu memleketi küresel güç merkezlerinin kontrolüne sokacaklardı. Bunun için yıllardır hazırlanıyorlar, çalışıyorlar"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine de tüm diğer kamu kurumlarında olduğu gibi, bir ur gibi sızmışlar. Orada her geçen gün bir ur gibi büyümüşler." dedi.

İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Işık, rükudan başka hiçbir yerde eğilmediklerini, bundan sonra da Allah'ın huzuru dışında eğilmeyeceklerini söyledi.

Ülkenin en kritik günlerinde demokrasiden yana tavır koydukları için vatandaşlara teşekkür eden Işık, "Ülkemize ihanet eden hainlere karşı dik duruşunuzu gösterdiğiniz, ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Işık, bu milletin asil olduğunu dile getirerek, vatandaşların kaliteli bir karaktere sahip olduğunu her zor dönemde ortaya koyduğunu vurguladı.

Türkiye'nin pek çok ihaneti yaşadığını anlatan Işık, şunları kaydetti:

"Osmanlı döneminde pek çok ihanet yaşandı, cumhuriyet döneminde yaşandı, 1960 darbesini gördük, 1971 muhtırasını gördük, 1980 darbesini gördük, 28 Şubat sürecini gördük, 27 Nisan e-muhtırasını gördük ama böyle bir hainliği, kalleşliği, alçaklığı bizim memleketimiz ne gördü ne de duydu. Bu milletin ekmeğini yiyen, asgari ücretle çalışıp vergisini veren, insanların verdiği vergiyle maaş alan ama talimatı Pensilvanya'dan alan bir ihanet şebekesi, 15 Temmuz gecesi bir darbe girişiminde bulundu. Hem de nasıl bir darbe girişimi. Önce Cumhurbaşkanımızı alacaklardı. Allah muhafaza, Cumhurbaşkanımızın bedenini ortadan kaldıracaklardı. Sonra bütün Türkiye'yi teslim alacaklardı. Sonra da bu memleketi küresel güç merkezlerinin kontrolüne sokacaklardı.

Bunun için yıllardır hazırlanıyorlar, çalışıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine de tüm diğer kamu kurumlarında olduğu gibi, bir ur gibi sızmışlar. Orada her geçen gün bir ur gibi büyümüşler. Adeta bir kanser hücresi gibi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sızmışlar. Sinsice ve haince planlarını hayata geçirmişler. 'Ve artık vakit tamam, biz artık darbeyi yapabiliriz.' dedikleri zaman ortaya çıktılar ama bizim inancımıza göre onların bir hesabı varsa Allah'ın bir hesabı var."

Darbecilerin hesaplarının tutmadığını belirten Işık, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 dakika daha uçağını geç kaldırsaydı, belki bugün daha farklı bir Türkiye'de olabilirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, uçağını İstanbul değil de İtalya'ya döndürseydi, birilerinin beklediği gibi, bir başka Batı ülkesine döndürseydi, bugün belki başka bir yerde olacaktık ama o milletinin içinde olmayı tercih etti ve 'İstikamet İstanbul' dedi."

Milli Savunma Bakanı Işık: "Orada Her Geçen Gün Bir Ur Gibi Büyümüşler."
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Işık: 'Orada Her Geçen Gün Bir Ur Gibi Büyümüşler.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement