Milli Sporcu, Triatlonda Hedef Yükseltti - Son Dakika
Spor

Milli Sporcu, Triatlonda Hedef Yükseltti

Bu ay gerçekleşen Uluslararası Ironman Afrika Şampiyonası'nda kürsünün ikinci basamağına çıkan milli triatlet Bahar Saygılı, ekim ayında ABD'nin Hawaii eyaletinde düzenlenecek Ironman Dünya Şampiyonası'nda da madalya kazanmayı amaçlıyor.

27.04.2016 12:27

Bu ay gerçekleşen Uluslararası Ironman Afrika Şampiyonası'nda kürsünün ikinci basamağına çıkan milli triatlet Bahar Saygılı, ekim ayında ABD'nin Hawaii eyaletinde düzenlenecek Ironman Dünya Şampiyonası'nda da madalya kazanmayı amaçlıyor.

Triatlonun zorlaştırılmış hali olan Ironman kategorisinde yarışan milli sporcu Bahar Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Afrika'daki Nelson Mandela Körfezi'nde düzenlenen ve bin 850 sporcunun katıldığı Uluslararası Ironman Afrika Şampiyonası'nda ikincilik elde ettiğini bildirdi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten Saygılı, şunları kaydetti:

"Afrika'da elde ettiğim başarı ile ülkemi ekim ayında Hawaii'de düzenlenecek Ironman Dünya Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandım. Afrika Şampiyonası benim ilk Ironman yarışmamdı ve dereceye girmem, ülkemi bir üst yarışmada temsil etme hakkı kazanmak benim için çok mutluluk verici oldu. Son 6 aydır çalışmalarımı hızlandırdım. Antrenörüm eski dünya şampiyonu ve onunla birlikte Hawaii'de düzenlenecek şampiyonaya çok iyi hazırlanıyoruz. Tabii ki bundan sonraki hedefim Dünya Şampiyonası'nda dereceye girmek. Yılda bir kez düzenleniyor ve dünyanın en iyileri bu şampiyonada mücadele ediyor. Şu anki hazırlıklarım ona yönelik ve amacım Hawaii'de ülkemi en iyi şekilde temsil etmek."

"Sporu ülke olarak yaşam biçim haline getirmeliyiz"

30 yaşında olduğunu ve 16 yıldır triatlon sporuna emek verdiğini anlatan Bahar Saygılı, 16 yıllık emeğinin karşılığını henüz alabildiğini ifade etti.

Triatlonun bir dayanıklılık sporu olduğunu dile getiren Saygılı, "Bence her yaştan insanın spor yapması gerekiyor. Sporcu yetiştirmekten ziyade ülke olarak spor yapmalıyız. Sporu ülke olarak yaşam biçim haline getirmeliyiz ki sonrasında dünya çapında sporcularımız çıksın." şeklinde görüşlerini aktardı.

Spor yapmayı herkese önerdiğini anlatan milli triatlet, "Hangi yaşta, ne şartta olurlarsa olsunlar, buna maddi manevi imkanlar, fiziksel ve ruhsal şartlar dahil olmak üzere mutlaka kendilerine uygun bir spor vardır. Artık bilgiye ulaşmak da çok kolay. Her türlü antrenman bilgisine ulaşabiliyoruz. Spor ülkemizde daha fazla yayılınca eminim ki daha da başarılı sporcular ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

"Sporun her alanı destek görmeli"

Bahar Saygılı, Türkiye'de triatlon sporcusu altyapısının Türkiye Triatlon Federasyonu bünyesinde devam ettiğini söyledi.

İtalyan Andrea Gabba koordinesinde, milli takım antrenörleriyle çalışmalarını devam ettirdiğini aktaran Saygılı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Federasyonumuz elinden geldiğince, imkanlar dahilinde çabalıyor. Bence daha fazla triatlon sporcusu yetişmesi için ailelerin, Milli Eğitim Bakanlığının yani hepsinin iş birliği içerisinde olması gerekir. Ben triatlon sporcusu olarak büyüyüşümü hatırlıyorum, çok zorlu bir süreçti. Ben bu spora 5 yaşındayken yüzmeyle başladım. Yüzmeye çok severek başlamamıştım ama antrenörlerim sayesinde devamlılığını koruyabildim ve sağlayabildim, bu konuda şanslıydım. Ailem de bu konuda destek oldu. Şu anda çok şanslıyım, Türkiye'de sporcu sponsorlukları da çok gelişmiş şekilde. Eminim alttan gelen sporcular istedikleri şeylere bizden daha kolay ulaşacaklar. Biz bir örnek olacağız. Bence sporun her alanı destek görmeli."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Sporcu, Triatlonda Hedef Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement