Milli Yüzücüler, Olimpiyat Şampiyonundan Eğitim Alacak - Son Dakika
Spor

Milli Yüzücüler, Olimpiyat Şampiyonundan Eğitim Alacak

Türkiye Yüzme Federasyonu'nun hayata geçirdiği 100 bin lisanslı sporcu projesi kapsamında 5 milli yüzücü, ABD'de 6 ay kamp yapacak.

02.06.2014 16:35  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun hayata geçirdiği 100 bin lisanslı sporcu projesi kapsamında 5 milli yüzücü, ABD'de 6 ay kamp yapacak. Dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps ile ABD Yüzme Milli Takımı Antrenörü Bob Bowman'ın Türkiye genelinde seçtiği 5 milli yüzücü, Turkcell desteğiyle ABD'ye giderek ünlü çalıştırıcı eşliğinde 6 ay kamp çalışması gerçekleştirecek. Phelps ve Bowman tarafından seçilen Doğa Çelik, Alpkan Örnek, Nezir Karap, Kaan Özcan ve Samet Alkan, 2016 ve 2020 Olimpiyat hedefiyle Baltimore'da ağustosa kadar eğitim görmek üzere 15 Ocak Çarşamba günü ABD'ye gidecek. Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, yapılan taramaların ardından Bowman tarafından seçilen 5 sporcunun ABD'ye gideceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en önemli kulüplerinden biri olan North Baltimore Aquatic Club'ta, altı ay antrenman yapacaklar. Dört farklı sporcumuz da Amerika'daki yükselti kampında kafileye katılacak. Bu uzun soluklu projenin ilk ayağı olacak. 2016'ya kadar birçok kez ABD'de kamplara katılacaklar. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda hedefimizi final olarak belirledik. Asıl amacımız ise 2020'de ülkemize madalya kazandırmak olacak." Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu ile yürüttükleri projede, 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yüzmede fark yaratacak bir gelişme hedeflediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Amacımız, Türk yüzmesini 2020 hedefiyle başarıya taşımak. Bugünümüzü değil, sabırla Türk yüzmesinin geleceğini inşa edeceğiz. İnanıyorum ki altyapıya yönelik güçlü destek, güzel neticeleri de beraberinde getirecek, milli takımlarda nesillere yayılacak istikrarlı başarının da ilk adımları atılacak." Bu arada, proje kapsamında her yıl 8 Türk antrenörün de ikişer aylık dönemlerde Bowman'ın yanında eğitim göreceği bildirildi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Milli Yüzücüler, Olimpiyat Şampiyonundan Eğitim Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement