Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi Kurulacak

- Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın açıklaması Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, büyük usta Mimar Sinan'ın daha iyi anlaşılması ve hakkında en doğru bilgiye ulaşılması için Edirne Belediyesi Mimar Sinan Uluslararası Araştırma...

27.03.2017 17:39

- Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın açıklaması Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, büyük usta Mimar Sinan'ın daha iyi anlaşılması ve hakkında en doğru bilgiye ulaşılması için Edirne Belediyesi Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi'ni kuracaklarını söyledi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Edirne Temsilciliğinde '8-15 Nisan Mimar Sinan Haftası'yla ilgili olarak basın toplantısı düzenlendi.

Başkan Gürkan, burada yaptığı konuşmada, Mimar Sinan isminin Edirne için çok özel olduğunu belirterek, "Mimar Koca Sinan kentimizin hem en anlamlı isimlerinden birisi hem de kentimizin tacı olan Selimiye'nin ustası" dedi.

Gürkan, Mimar Sinan'ın 99 eserini Edirne'de bir araya getirecek 'Mimar Sinan'ın Eserleri Parkı; Miniapark Projesi' için çalışmalarda sona yaklaştıklarını parkın içinde Edirne Belediyesi Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi'nin de hizmete gireceğini ifade etti.

Hıdırlık Tabyası yanında kurulacak Minipark ve Araştırma Merkezi'nin Mimar Sinan'ın gelecek nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacağının altını çizen Gürkan, "Mimar Sinan'la ilgili bir Miniapark hazırlığımız var. Bu parkın projesini hazırlayan ekibin başında Prof. Dr. Metin Sözen olduğu için tartışma dışı bir alan gibi oluyor. Şu ana kadar eserlerin seçmelerini yaptı. Burada beni en çok heyecanlandıran bu parkın içinde açacağımız ve birlikte yaşatacağımız Edirne Belediyesi Mimar Sinan Uluslar Arası Araştırma Merkezi. Burada Sinan'la ilgili ne kadar belge, bilgi, obje, kitap varsa hem basılı olarak hem de dijital ortamda olacak. Uluslar arası araştırmalara açık, ücretsiz bir yer olacak burası. Bu çalışmalarla umuyorum ki Sinan aynı eserleri gibi dünya durdukça durmaya devam edecek" diye konuştu.

TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilcilisi Emin Parlakçı da Mimar Sinan haftası kapsamında farklı etkinlikler yaparak büyük ustayı anacaklarını kaydetti.

Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi Kurulacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mimar Sinan Uluslararası Araştırma Merkezi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement