Mimar Sinanın Torunları 40 Derece Sıcakla Ekmeklerini Taştan Çıkartıyor - Son Dakika
Güncel

Mimar Sinanın Torunları 40 Derece Sıcakla Ekmeklerini Taştan Çıkartıyor

Mimar Sinanın Torunları 40 Derece Sıcakla Ekmeklerini Taştan Çıkartıyor

Mimar Sinan'ın doğduğu belde olan Kayseri'nin Melikgazi İlçesine bağlı Ağırnas'ta,babadan oğula geçen taşçılık ve taş kırma mesleği sürüyor .

13.08.2014 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mimar Sinan'ın doğduğu belde olan Kayseri'nin Melikgazi İlçesine bağlı Ağırnas'ta,babadan oğula geçen taşçılık ve taş kırma mesleği sürüyor .Tam anlamıyla ekmeklerini taştan çıkartan Mimar Sinan'ın torunları, ocaklardaki yaklaşık 20 tonluk kayaları balyozla kırıp, tanesini 50 kuruştan satıyor.

Mimar Sinan'ın torunları, Ağırnas beldesinde taş ocaklarında 40 dereceyi aşan sıcak altında balyoz sallayarak önce büyük kayaları çıkarıyor. Sonra duvarda kullanılacak ebatlarda taşları kesiyor. Beldenin Büyükkçakıllı mevkiinde uzun yıllardır işletilen taş ocaklarında çalışan ustalar ailelerinin geçimlerini bu işten sağlamaya çalışıyorlar. Babadan öğrendiği taş kırmayı devam ettiren taş ustası Galip Hasta "14 yaşından beri taş işi ile uğraşıyorum. Bu bizim baba mesleğimiz .Ekmeğimizi taştan çıkartıyoruz. Mimar Sinanın torunlarıyız. Sıcak havada geçim zor.Mecburen ekmeğimizi taştan çıkartıyoruz. Bu dev kayalardan duvar ve Arnavut kaldırımları için parke taş üretiyoruz. Taşları tamamen el işliğiyle kullanır hale getiriyoruz" dedi. Bir diğer taş ustası Nurullah Yağmur," Bizler Mimarsinanın torunlarıyız. Kestiğimiz taşlar evlerin duvarlarında, parklarda, kaldırımlarda ve yollarda çeşitli ebatlarda kullanılıyor" diyor

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mimar Sinanın Torunları 40 Derece Sıcakla Ekmeklerini Taştan Çıkartıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement