Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan Açıklaması

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan Açıklaması

"İnşaatlardaki kazaların yaşanmasının altında ciddi bir denetimsizlik yatıyor.

24.09.2014 12:44

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, inşaatlardaki kazaların yaşanmasının altında ciddi bir denetimsizlik yattığını, Türkiye genelinde yüzde 40'a yakın inşaatın meslek odası denetimi olmadan ruhsat aldığını tespit ettiklerini iddia etti.

Candan, düzenlediği basın toplantısında, TBMM halkla ilişkiler binası ile camisinin yıkılmasından kaygı duydukları için Koruma Kuruluna başvurduklarını bildirdi.

İnşaatlardaki iş kazalarının artış nedenlerine de değinen Candan, "İnşaatlardaki kazaların yaşanmasının altında ciddi bir denetimsizlik yatıyor. Araştırma yapıyoruz ve sonuçlarını haftaya açıklayacağız. Buna göre, herhangi bir izin veya belge almadan bazı kişilerin mimarlık yaptığı ortaya çıktı. Hem bakanlığın hem de TMMOB denetiminden uzak insanlar ruhsat almaya başladı. Bunları bildiriyoruz. Bize gelen ruhsatları proje yapma izni olan insanların listesiyle karşılaştırdık. Türkiye genelinde yüzde 40'a yakın inşaatın meslek odası denetimi olmadan ruhsat aldığını biliyoruz. Ruhsatlar bize geliyor, proje yapma izni olan insanların listesiyle karşılaştırıyoruz ve böylece eksiklikler ortaya çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Ankara'nın 5 kapısına 5 terminal binası yapılacak" iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Gazi Üniversitesi işbirliğinde ulaşım ana planını hazırladığını duyurmasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen bir gelişme yaşanmadığını belirten Candan, "Ulaşım ana planı olmadan ulaşımla ilgili çok önemli kararlar alınıyor. Mamak'ta NATO Yolu bölgesinde bir terminal binası yapılması için askıya çıkıldı. Ankara'nın ulaşım ihtiyaçlarının bu plana uygun yapılması lazım ancak plan hala yok aşamasında" diye konuştu.

Candan, Ankara'nın 5 kapısına 5 terminal binası yapılacağı duyumunu aldıklarını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement