Minik Çocuklardan Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika
Yerel

Minik Çocuklardan Kur'an-ı Kerim Ziyafeti

Minik Çocuklardan Kur\'an-ı Kerim Ziyafeti

Van’ın Çatak Müftülüğü tarafından açılan Kur’an kurslarında Kur’an-ı Kerim’e geçen 4-6 yaş çocuklar için taç takma ve kına yakma programı düzenlendi.

04.08.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çatak Müftülüğü tarafından açılan Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim'e geçen 4-6 yaş çocuklar için taç takma ve kına yakma programı düzenlendi.

Çatak Sevgi Anaokulu'nda açılan kursun hocası Zeynep Hasar öncülüğünde öğrenci veliler tarafından düzenlenen programa İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari, veliler ve öğrenciler katıldı. Kur'an Kursu Hocası Zeynep Hasar tarafından ilahiler eşliğinde öğrencilere kına yakılırken, öğrencilerin taçlarını ise İlçe Müftüsü İlhan Günay ve Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari taktı.

Programın sonunda konuşan Merkez Kız Kur'an Kursu Hocası Zeynep Hasar, amaçlarının minik öğrencilere taç takıp kına yakarak aileleriyle beraber güzel duygular tattırmak olduğunu belirterek, "Elimizdeki imkanlar ile öğrencilerimizin aileleri ve siz değerli katılımcılarla beraber kına yakma ve taç takma merasimini düzenledik. Bizleri yalnız bırakmayıp sevincimize ortak olup katılan herkese şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü İlhan Günay ise, Kur'an-ı Kerim'in okunması ve onunla amel edilmesi gerektiğini belirterek, "Kur'an-ı Kerim, Resulullah'ın (s.a.v.) en büyük mucizesidir. Biz de elimizden geldiği kadar Kur'an-ı Kerim-i okuyup onunla amel etmeyi ve çocuklarımıza öğreteceğiz. Özellikle anne ve babalar, çocuklarınızı hafızlığa ve Kur'an kurslarına gönderin. Çünkü bizim için kalacak tek kalıcı bir miras, hayırlı bir evlattır. Peygamberimizin müjdesi olan 'sizin en hayırlınız Kur'an'ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir' hadisi şerifindeki hayırlı kişiler olduğunuz için hepinizi tebrik ediyorum. Programda emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Çocuklardan Kur'an-ı Kerim Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement