Minik Herküller" Avrupa'da İddialı - Son Dakika
Yerel

Minik Herküller" Avrupa'da İddialı

Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası'na hazırlanan, doğuştan boy kısalığı bulunan milli sporcular Hafize Bingül, Abdullah Kayapınar ve Besra Duman, Sivas'ta yoğun bir çalışma dönemi geçiriyor.

15.10.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERHAT ZAFER - Bedensel Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası'na hazırlanan, doğuştan boy kısalığı bulunan milli sporcular Hafize Bingül, Abdullah Kayapınar ve Besra Duman, Sivas'ta yoğun bir çalışma dönemi geçiriyor.

Bedensel Engelliler Halter Milli Takımı'nın Sivas Sıcak Çermik Kaplıcaları'ndaki kampında bulunan üç halterci, Avrupa şampiyonasında iyi bir derece elde etmenin yanında, olimpiyat kotası almayı da hedefliyor.

Macaristan'da 24-28 Kasım tarihlerinde düzenlenecek şampiyonaya hazırlanan sporculardan 1 metre 37 santimetre boyunda ve 23 yaşındaki Hafize Bingül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haltere 8 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Malezya'da 2010 yılında yapılan Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'nda gençler kategorisinde 70 kilo ağırlık kaldırarak şampiyon olduğunu anımsatan Bingül, kampın çok güzel geçtiğini belirterek, "Hedefim olimpiyat şampiyonluğu yaşamak. Bunun için Avrupa şampiyonasında iyi bir dereceyle kota elde etmek istiyorum" dedi.

"Her engellinin spor yapması gerekiyor"

Spora başlamasıyla, hayatında büyük değişimler yaşadığına dikkati çeken Bingül, engellilere spor yapma tavsiyesinde bulunarak şunları kaydetti:

"Spora başlamadan önce fiziksel aktivitelerimin hepsi yavaştı. Vücudumda değişiklikler oldu, kilo alamıyordum kilo aldım, boyum daha kısaydı uzadım. Bütün hareketleri rahatlıkla kendi başıma yapabiliyorum. Bedensel engellilere örnek olmak istiyoruz. Her engellinin kesinlikle bir spor yapması gerekiyor. Bu sadece derece almak için değil, sosyal bir ortama girmek, psikolojik destek almak, kendini geliştirmek için de gerekli. Buradan bütün engelli arkadaşlarıma kesinlikle spor yapmalarını tavsiye ediyorum."

Türkiye rekortmeni Abdullah Kayapınar

Sivaslı 23 yaşındaki sporcu Abdullah Kayapınar ise geçen yıl başladığı halterde kısa sürede başarıyı yakaladığını aktardı.

Halterin çok eğlenceli olduğunu ve çalıştıkça kendini geliştirdiğini kaydeden 1 metre 20 santimetre boyundaki Kayapınar, geçen ay Aksaray'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası'nda 49 kilo mücadelesinde, 110 kilo ağırlık kaldırarak Türkiye rekoru kırdığını ve şampiyon olduğunu hatırlattı.

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Kayapınar, "Avrupa şampiyonasına hazırlanıyoruz ve iyi bir derece elde etmek istiyorum. Bundan sonraki hedefim Allah nasip ederse olimpiyatlar" diye konuştu.

Türkiye şampiyonu Avrupa'da da iddialı

Öğretmeninin tavsiyesiyle 4 yıl önce haltere başladığını kaydeden 14 yaşındaki Besra Duman da 80 kilo kaldırarak iki kez Türkiye şampiyonluğu yaşadığını, başarısını Avrupa şampiyonluğu ile süslemek istediğini aktardı.

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları yaşamak istediğini belirten Duman, "Geleceğime bakıyorum, hedeflerim yeni birincilikler almak" dedi.

Spora atletizm yaparak başladığını, doktorun önerisiyle haltere yöneldiğini ifade eden Duman, spor sayesinde hayatının değiştiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Herküller' Avrupa'da İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement