Minik Kitapseverler Önce Masal Dinledi Sonra Testten Geçti - Son Dakika
Yerel

Minik Kitapseverler Önce Masal Dinledi Sonra Testten Geçti

Minik Kitapseverler Önce Masal Dinledi Sonra Testten Geçti

8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Masalcı Abla ile eğlenen minik kitapseverler daha sonra sporcu sağlığı performans testlerine katıldılar.

18.05.2016 12:57

8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Masalcı Abla ile eğlenen minik kitapseverler daha sonra sporcu sağlığı performans testlerine katıldılar.

8. Kocaeli Kitap Fuarı, yetişkinlerin yanı sıra minik okurların ilgisiyle de dolup taşıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle çocuklar için birbirinden farklı etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda çocukların çok sevdiği Masalcı Abla, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda minik okurlarıyla buluştu. Akçakoca Konferans Salonu'nda gerçekleşen masal gününe çok sayıda minik okur büyük ilgi gösterdi.

Masalcı Abla Şeniz Baş çocuklarla buluşmasında, Mustafa Ordakçı'nın "Küçük dedektifler iş başında" adlı kitabından hikayeler anlattı. Çocuklar, kitabın kahramanı Levent'in maceralarını ilgiyle dinledi. Bu arada salona giren Levent'in maskotu çocuklar tarafından alkışlarla karşılandı. Minik okurlar kendilerini Masalcı Abla ile bir araya getirdiği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Minik kitapseverler haha sonra ise Ücretsiz Spor Okulları, Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları ve Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi'nin standını gezerek sporcu testlerine katıldılar. Gençlik Avlusu'nda kurulan stantta minik kitapseverler antropometrik (vücut ölçümleri) testlerinin yanı sıra sporcuların, sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştiriliyor. Yapılan testler neticesinde çocuklar doğru branşlara yönlendiriliyor. Ayrıca stantta Ücretsiz Spor Okulları, Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kurslarının tanıtımı yapılıyor.

Öte yandan 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Necdet Calp İlkokulu minik öğrencileri tarafından sergilenen tiyatro oyunu beğeniyle izlendi. Oyunun ardından Musa Yaşaroğlu ve Nehir Aydın Gökduman tarafından çeşitli konularda öğrencilere yönelik söyleşiler düzenlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Kitapseverler Önce Masal Dinledi Sonra Testten Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement