Minik Öğrenciler Seçimini Yaptı - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrenciler Seçimini Yaptı

Minik Öğrenciler Seçimini Yaptı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Ortaokul öğrencileri başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.

28.10.2015 10:15

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Ortaokul öğrencileri başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. Minik öğrencilerin okul başkanlığı seçimi genel seçimleri aratmadı.

Ortaca Aydınlar Ortaokulunda yaşanan demokrasi şöleninde, okul öğrencileri seçme ve seçilme haklarını kullandı. 1 hafta süren seçim sürecinde öğrenciler kendilerinden istenilen konuşma metinlerini hazırladı. Okul başkanlığına aday olan öğrenciler hazırlamış oldukları metinleri okuyarak adaylıklarını açıkladılar.

Adaylıklarını açıklayan öğrenciler başlatmış oldukları seçim kampanyası kapsamında seçim konuşması yaparak vaatlerini sıraladı.

Okul başkanlığı seçiminde aday öğrencilerin oy alabilmek için arkadaşlarına verdiği vaatler seçim meydanlarındaki vaatleri aratmadı.

Geçmiş dönemki başkanlardan yakınan aday Melih Topçu bütün vaatlerini yaptıracağını belirtirken; "Okula fotokopi makinası alacağım. Kale filelerini taktıracağım. Basketbol filelerini taktıracağım" diye konuştu.

Okul temsilcisi olmak isteğini ifade eden 8. sınıf öğrencisi İremay Atey; "Teneffüslerde voleybol ve futbol oynama yasağı var. Bu yasağı kaldırmaya çalışacağım. Herkesin bu zamana kadar söyleyip yapamadığı zili ben yapmaya çalışacağım. Sınıfların eksiklerini gidermeye çalışacağım. Örneğin, toplu iğne, tahta kalem gibi. Durumlara ve zamana göre okulumuz için gerekli projeler yapmaya çalışacağım" dedi.

Başkan adayı 5. Sınıf öğrencisi İsmail Can Deveci ise; Sıralara masa örtüleri diktireceğini, perdeleri düzelttireceğini, toplu iğne alacağını, hikaye kitapları olmayan sınıflara hikaye kitabı alacağını, yazı tahtalarına silgi alacağını söyledi.

Seçimleri protesto eden, 6. Sınıf öğrencisi Mehmet Emin Yorulmaz; "Ben arkadaşların temsilci olup her şeyi yapacaklarına inanmıyorum. Çünkü herkes şunu yapacağım, bunu yapacağım diyerek yalandan oy kazanıyorlar. Ben bu yalanlara inanmadığım için herkesi protesto ediyorum. Bu nedenle okul başkanlığı seçimine katılmadım" şeklinde konuştu.

Okul bahçesinde seçmen kabini oluşturulurken, seçmen kağıdını gösterdikten sonra oyunu kullanan öğrenciler, daha sonra seçmen listesinden adını bularak imza attı.

Büyük çekişmeye sahne olan seçimlerin ardından 8. Sınıf öğrencisi Melih Topçu 53 oy ile Okul Başkanı seçildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Öğrenciler Seçimini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement