Minik 'Okul Geçit Görevlileri' İşbaşında - Son Dakika
Güncel

Minik 'Okul Geçit Görevlileri' İşbaşında

Minik \'Okul Geçit Görevlileri\' İşbaşında

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından öğrencilere yönelik 'Okul Geçit Görevlileri' eğitimi verildi.

20.11.2014 12:26

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından öğrencilere yönelik 'Okul Geçit Görevlileri' eğitimi verildi. Eğitim sonunda görevli öğrenciler, Hürriyet Caddesi'nde uygulama yaptı.

Okul geçit görevlileri ve trafik konusunda bilgiler veren Komiser Hakkı Vadi, öğrencilere trafik kurallarına uymalarını, uymayan sürücüleri ise bildirmelerini istedi. Vadi, trafik ekiplerince tüm okullara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Biz okul geçit görevlileri belirliyoruz. Emniyet kemeri sadece araç sürücüleri için değil, araç içerisinde bulunan herkes için çok önemlidir. Hayatımızın her alanında trafik konusu var" dedi.

Komiser Hakı Vadi, Kırıkkale'de bulunan 100'den fazla okul geçitlerinin tamamına personel gönderemediklerini belirtirken, öğrencilerin kendilerine yardımcı olmasını, kendi güvenliklerini de sağlamalarını istedi. Velilere de seslenen Vadi, "Okul geçidi görevlilerinin görevlerini devam ettirmelerini istiyoruz. Yapılmadığı ve yapılamayacağı takdirde okul idaresine bildirirlerse biz de kendi tedbirlerimizi alırız" dedi.

Kırıkkale'nin Hürriyet Caddesi üzerinde merkez trafik ekiplerinin de katılımı ile uygulamalı trafik kontrolü yapıldı. Küçük trafikçiler, araçlar ve yayaların geçişlerini sağlarken, yaptıkları açıklamada, 'Bilhassa okul önlerinde büyüklerimizin araçları ile giderken, lütfen yavaş geçsinler. Bizler okul önlerinde görevli bulunan trafikçiler olarak sürücülerin trafik kaidelerine uymalarını istiyoruz. Aksi taktirde ceza yazmak zorunda kalacağız"  dediler. - Kırıkkle

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik 'Okul Geçit Görevlileri' İşbaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement