Minik Tekvandocunun Hedefi Olimpiyatlar - Son Dakika
Yerel

Minik Tekvandocunun Hedefi Olimpiyatlar

Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 13 yaşındaki İklima Betül Karakuş, "Tekvandoyu çok seviyorum.

28.02.2015 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 13 yaşındaki İklima Betül Karakuş, "Tekvandoyu çok seviyorum. Hedefim milli takıma girip olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek. Bunun için de çok çalışıyorum" dedi.

Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da 10-11 Şubat'ta düzenlenen 3. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda finalde Fransız rakibi Ines Mehnana'yı 12-2 yenerek altın madalya kazandığını söyledi.

Annesinin yönlendirmesiyle bu spora 7 yaşında başladığını ve 7 yıldır tekvando için ter döktüğünü belirten Karakuş, "Tekvandoyu çok seviyorum. Hedefim milli takıma girip olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek. Bunun için de çok çalışıyorum. Her gün düzenli olarak sporuma devam ediyorum" diye konuştu.

Kendine hedefler koyduğunu ve bu hedefler doğrultusunda çalıştığını ifade eden Karakuş, "Türkiye'yi olimpiyat oyunlarında temsil etmek istiyorum. Hocalarımla beraber çalışmalarımız devam ediyor. Hedeflerime ulaşabilmek için çok emek sarf ediyorum, her gün üzerine bir şeyler koyarak ilerliyorum. İnşallah, bu emeklerim boşa çıkmaz. Kendime güveniyorum" dedi.

Karakuş, milli tekvandocu Servet Tazegül ve Nur Tatar'ı örnek aldığını, sağlıklı beslendiğini ve kilosunu korumaya çalıştığını söyledi.

Tekvando eğitmeni Vahdet Gülsever de iki yıldan beri Karakuş'u çalıştırdığını aktararak, "İklima derecelerine devam ediyor. Aldığı ödüllerle bizi gururlandırıyor, başarıları devam edecektir. Antrenmanları daha çok müsabaka havasında geçiyor. Milli takıma girip olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Sivas'ta özel bir kolejde eğitim gören Karakuş'un okul müdürü Pınar Erdabak ise "Türkiye'ye böyle bir onur kazandırdığı için öğrencimize teşekkür ediyorum" dedi.

Karakuş'un örnek bir öğrenci olduğunu vurgulayan Erdabak, "Hem sporu hem de dersleri beraber götüren bir öğrenci. Ders yüzünden sporu, spor yüzünden dersi bırakmayan bir öğrenci. Örnek bir öğrencimizdir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Minik Tekvandocunun Hedefi Olimpiyatlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement