Mir Kalesi İçin Milli Savunma Bakanlığı'na Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mir Kalesi İçin Milli Savunma Bakanlığı'na Dava Açıldı

Hakkari Belediye Başkanlığı, güvenlik gerekçesiyle askeri bölgeye dönüştürülen Mir Kalesi'nin yeniden halka açılması için Milli Savunma Bakanlığı'na dava açtı Belediye avukatı Seven: "Kalenin artık güvenlik sahası olarak değil de doğal güzelliğiyle ortaya çıkmasını istiyoruz"

12.09.2014 15:49

Hakkari Belediye Başkanlığı, güvenlik gerekçesiyle askeri bölgeye dönüştürülen Mir Kalesi'nin yeniden halka açılması için Milli Savunma Bakanlığı'na dava açtı.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan belediye avukatı Gülabi Seven, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde halkın doğal güzelliğini izleyip, dinlenmek için kullandığı Mir Kalesi'nin, artık çözüm süreciyle beraber halka geri verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Seven, 1995 yılında Hakkari Belediyesi tasarrufuna verilen kalenin tekrar halka sunulması ve belediye tasarrufunun güçlenmesi için 11 Eylül'de Milli Savunma Bakanlığı'na karşı dava açtıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu davanın temel nedeni, kentte halka daha iyi bir sunum ve daha iyi hizmet verilmesidir. Özellikle bu kaleyi çözüm sürecinin daha iyi olması, doğal güzelliklerin ve turizmin öne çıkması için bu davayı açtık. Kalenin artık güvenlik sahası olarak değil de doğal güzelliğiyle ortaya çıkmasını istiyoruz. Belediye olarak, Hakkari'nin tercihi olan kalenin tekrar halka verilmesi için Milli Savunma Bakanlığı'na karşı el atmanın önlenmesi ve askeriyeye ait binaların kaldırılmasını talep ettik. Bu Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığının bir talebidir. Benim vekilliğimde bu davayı yürüteceğiz. Kamuoyunun da bize destek vermesini istiyoruz. Kalenin tekrar halka kazandırılması için bu davayı açtık." - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mir Kalesi İçin Milli Savunma Bakanlığı'na Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement