Miraç Kandili - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

02.05.2016 12:34

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Özdemir, Miraç Kandilinin, tüm İslam alemi için hayırlı ve kutsal bir gece olduğunu vurgulayarak, feyz ve bereketlerle dolu günlerden birisi olan Miraç Kandili'nin tüm insanlığa sevgi, barış, dostluk ve hayır getirmesi temennisinde bulundu.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde kutsal günlerin öneminin daha da fark edilir olduğunu belirten Özdemir, "Günümüzde yaşanan kin ve nefret duyguları, düşmanlıklar bazen insani duyguların önüne geçmekte, bizleri kötü davranışlara yöneltmektedir. Bizler bu mübarek günler vesilesiyle dostluklara daha da önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, yapılan hatalarımızı telafi etme yoluna gitmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Bu mübarek günlerin ve gecelerin el ele verip tüm dünya barışını tesis etmek için bir fırsat olduğunu dile getiren Özdemir, kandilin sağlık, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak Araban halkı başta olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutladı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Miraç Kandiline kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Miraç Kandilinin bir yükseliş olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Kandil bir yükseliştir. Bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Kandil olarak adlandırılan bu tür geceler sadece karanlık gecelerimizi değil aynı zamanda manevi feyizleriyle de gönüllerimizi aydınlatıp zihinlerimizi berraklaştırır. Bu geceler, kendimizi ve yaptıklarımızı bir kez daha gözden geçirmek, sorumluluklarımızı hatırlamak bakımından bir fırsat olarak düşünülmelidir. Dolayısıyla, Miraç Kandili de bu anlayışla değerlendirilip anlam ve ruha uygun olarak, toplumsal huzur ve barışı sağlamaya yönelik gayretler sürekli arttırılmalıdır. Herkesin Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Bu gecenin tüm islam alemine birlik, beraberlik, ümmet bilinci, huzur ve barışın gelmesi için vesile olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miraç Kandili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement