Miraç Kandili - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Müftü Vekili Özdemir Taş, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

03.05.2016 17:06

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İl Müftü Vekili Özdemir Taş, Miraç Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yağcı, mesajında, Miraç Kandili ve üç ayların, huzura, birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulundu.

Miraç Kandili'ne ulaşmaktan duyduğu sevinci ve mutluluğu ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

"Zaman ve mekanlar, kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla önem kazanırlar. Peygamber Efendimizin Yüce Allah'ın huzuruna kabul edilişini temsil eden İsra ve Miraç mucizesi, bizlere insanın ilahi rızaya ve desteğe ulaştığında akıl ve idraki zorlayan dereceden nice üst derecelere ulaşabileceğini göstermektedir. Ayrıca Miraç bizlere, mana aleminde yükselip ilahi rahmet ve huzura erişmenin, gönül ve ruh temizliğinden ahlaki erdemlere kadar her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a ait olduğunu hatırlatmaktadır. Böyle güzel bir zamanın ihlas ve faziletine vararak, bizler için büyük önem arz eden mübarek gün ve gecelerde tüm dünyada kötülüklerin, fenalıkların yerini barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin almasını temenni ediyorum."

İl Müftü Vekili Taş da gerek ailevi, gerek toplumsal gerekse İslam alemi olarak sıkıntılı dönemlerden geçildiğini belirterek, Miraç Kandili'ni fırsat bilerek tövbe ve istiğfar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Taş, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Allahü Teala'nın samimi kulları arasına girebilmek için miracımız olan namazı ikame etmeli, birlik, dirlik ve kardeşliğimizi inşa edecek tavırlar içinde olmalıyız. Anne ve babalarımızın gönüllerini hoşnut edip, dargınlıklara son vermeliyiz. Özellikle, vatanlarını terk etmek zorunda bırakılarak ülkemizde mülteci konumunda bulunan kardeşlerimize, kimsesiz çocuklara yardım ederek sevindirmeli ve onların dualarını almalıyız."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement