Mısır'da 1 Mayıs Eylemlerine Polis Engeli - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 1 Mayıs Eylemlerine Polis Engeli

Mısır güvenlik güçleri, işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle toplanmasını engellemek için Gazeteciler Sendikası'nın bulunduğu bölgeyi kapattı.

01.05.2016 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır güvenlik güçleri, işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle toplanmasını engellemek için Gazeteciler Sendikası'nın bulunduğu bölgeyi kapattı.

Mısır güvenlik güçleri Gazeteciler Sendikası'na çıkan bütün yolları barikatlarla kapatarak, işçilerin sendikanın bulunduğu bölgeye girişlerini engelledi ve sıkı güvenlik önlemleri aldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen İçişleri Bakanlığı yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu eylemlerin yasalara aykırı olduğunu ve işçilerin bu nedenle sendika binası önünde toplanmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Özgür Mısırlı İşçiler Birliği Başkanı Ali el-Bedri ise, eylem yerinin henüz değiştirilmediğini ifade ederek "İşçi Birlikleri Organizasyonu tarafından önceden kararlaştırılmış olan eylem yeri henüz değiştirilmemiştir. Gelişmeler değerlendirilecek ve ona göre karar verilecektir." dedi.

El-Bedri daha önce yaptığı açıklamada, otuza yakın işçi sendikası ve birliği tarafından bir organizasyon oluşturulduğunu ve Gazeteciler Sendikası önünde 1 Mayıs'ta işçilerin haklarının gasp edilmesine tepki olarak siyah bantlarla eylem yapacaklarını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 1 Mayıs Eylemlerine Polis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement