Mısır'da Hap'ın Feshi Davası - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Hap'ın Feshi Davası

Hürriyet ve Adalet Partisi: "Parti, meşruiyetini halktan aldı, Siyasi Parti İşleri Komitesi ya da politize olmuş yargıdan değil"

19.07.2014 13:21

Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP), aleyhinde açılan fesih davasına ilişkin yargının kötüye kullanılması konusunda uyarıda bulunarak, partinin meşruiyetini halktan aldığını savundu.

Siyasi Parti İşleri Komitesi'nin, HAP'ın feshi istemiyle açtığı dava duruşmasının hemen öncesinde yazılı açıklama yapan parti, Mısır yargısının 25 Ocak 2011 devrimi ve kazanımlarını yok etmek için darbecilerin elinde bir alet olması, siyasi kararlar alması ve halkın özgürlük ümidini söndürmesi konusunda uyarıda bulundu.

"Parti, meşruiyetini halktan aldı, Siyasi Parti İşleri Komitesi ya da politize olmuş yargıdan değil" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, partinin görevini yapmaya devam edeceği, yapılan baskının 25 Ocak devrimi ve kazanımlarını geri almak için barışçıl mücadele azimlerini kırbaçlayacağı kaydedildi.

Mısır'daki Siyasi Parti İşleri Komitesi başkanının kuruluş şartlarına aykırı davranması durumunda parti aleyhine fesih istemiyle dava açma hakkı bulunuyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ilk başkanı olduğu Hürriyet ve Adalet Partisi, devrimden aylar sonra 6 Haziran 2011 tarihinde kurulmuştu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Hap'ın Feshi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement