Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı

Ülkenin çeşitli üniversitelerinde düzenlenen gösterilerde Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı protesto edildi.

22.04.2014 18:26

Mısır'ın çeşitli üniversitelerinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı protesto edildi.

Başkent Kahire'deki Ezher Üniversitesi, Aynu'ş Şems Üniversitesi, Kahire Üniversitesi Tıp Fakültesi, El-Minya Üniversitesi, Süveyş Üniversitesi, İskenderiye ve Eş-Şarkiyye üniversitelerinde öğrenciler, Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığının yanı sıra ordunun yönetime el koymasını ve gösterilerde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

Ezher Üniversitesi kampüsünde toplanan öğrenciler, Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığını protesto ederek, ellerinde Mısır bayrakları ile üzerinde Sisi karşıtı sloganlar yazan pankartlar taşıdı. Güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gazla müdahalesine öğrenciler, molotof kokteyli atarak karşılık verdi.

Aynu'ş Şems Üniversitesi'nde gösteri düzenleyen "Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi, üniversite önündeki yolu kapatarak ordunun yönetime el koymasını ve arkadaşlarının gözatına alınmasını protesto etti. Göstericilerin aynı cadde üzerindeki Savunma Bakanlığı binasına doğru yürüyüşe geçmesi üzerine güvenlik güçleri, bakanlığın önünde barikat kurdu. Barikat nedeniyle öğrenciler, üniversitenin kampüsüne dönmek zorunda kaldı.

Kahire Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ise öğrenciler, darbe karşıtı eylemler sırasında hayatını kaybeden arkadaşları için "kısas" istedi. Protestocular, gösterilerde gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını da talep etti.

El-Minya Üniversitesi'ndeki Sisi karşıtı eyleme güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gazla müdahalesi sırasında 3 öğrenci boğulma tehlikesi atlattı, 4 öğrenci ise gözaltına alındı.

Darbe karşıtı eyleme sahne olan Süveyş Üniversitesi'nde güvenlik güçlerinin, kampüslere girmesi ve öğrencilere müdahale etmesi kınandı.

İskenderiye ve Eş-Şarkiyye üniversitelerinde de öğrenciler, ordunun yönetime el koymasına ve Sisi'nin adaylığına tepki gösterdi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement