Mısır'da Suriyeli Çocuklar İçin Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Suriyeli Çocuklar İçin Kitap Okuma Etkinliği

Mısır\'da Suriyeli Çocuklar İçin Kitap Okuma Etkinliği

Mısır'da, Suriyeli çocuklara moral vermek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Kitapla Yakınlaş" adı altında kültürel etkinlik başlatıldı.

20.08.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da, Suriyeli çocuklara moral vermek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Kitapla Yakınlaş" adı altında kültürel etkinlik başlatıldı.

Çeşitli Arap ülkelerinden gençlerin, birkaç yıl önce topluma bilinç kazandırmak, kültürel gelişime katkı sağlamak amacıyla başlattığı "Kültürlü Yaşam" kampanyası kapsamında Suriyeli çocuklar da unutulmadı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mısır'a sığınan çocuklar için başkent Kahire'deki Ez-Zaviye el-Hamra Mahallesi'nde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Mısır Devlet Kütüphanesi iş birliğiyle "Kitapla Yakınlaş" adı altında düzenlenen etkinlik vasıtasıyla Suriye'deki iç savaşın mağduru çocuklara moral vermek ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlanıyor.

Kültürlü Yaşam kampanyası koordinatörü Basım el-Cenubi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tarz faaliyetlerle başarılı ve bilinçli bireyler yetiştirmenin hedeflendiğini belirterek, ülkelerin kalkınmasında okumanın öneminin de anlatıldığını söyledi.

Dün akşam başlayan etkinliğin, iki gün sürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Suriyeli Çocuklar İçin Kitap Okuma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement