528 İdam Kararına Gölbaşı'nda İdam Sehpalı İnfaz Tepkisi - Son Dakika
Güncel

528 İdam Kararına Gölbaşı'nda İdam Sehpalı İnfaz Tepkisi

528 İdam Kararına Gölbaşı\'nda İdam Sehpalı İnfaz Tepkisi

Mısır'daki 528 kişiye verilen idam cezası, AK Parti Gölbaşı İlçe Gençlik Kolları'nın organizesinde yapılan yürüyüş ile protesto edildi.

14.04.2014 22:09  Güncelleme: 23:20

Mısır'daki 528 kişiye verilen idam cezaları nedeniyle Ak Parti Gölbaşı İlçe Gençlik Kolları'nın organizesinde yapılan yürüyüş ile protesto edildi.Gösteride idam sehpaları kurularık, sembolik infazlar gerçeklestirildi. Yapılan kınama yürüyüşü, Gölbaşıu Kaymakamlığı önünde başladı ve Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı"na kadar devam etti. Sahil parkına gelen kalabalık basın açıklaması yaparak, Mısır"daki idam cezalarını proteste etti. Programda Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selim Akceylan basın açıklaması yaptı. Ceylan açıklamasında, şunları söyledi:

"Ak Parti Gölbaşı İlçe Gençlik Kolları olarak organize ettiğimiz Mısır"daki darbe sonrası yaşanan vahşete, zulme ortak olmamak adına sesimizi yükseltmek, ateşe su taşıyan karınca misali insanlık vazifemizi yerine getirmek için Mısır"daki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, yalnız olmadıklarını göstermek için toplanmış bulunmaktayız. Şubat 2011'de Orta Doğu'da gerçekleşen Arap Baharı,Mısır'ı ve demokrasiye özlem duyan Mısır halkını etkilemiş, zalim kralların, diktatörlerin türlü zulümlerine tanıklık etmiş, olan Mısır halkı Hüsnü Mübarek'in iktidarının bitmesiyle demokrasiyle tanışmıştır. Ancak Siyonist ve emperyalist güçlerin desteğiyle darbeci Sis v e ordusu 2013'ün Temmuz'unda milletin iradesine el koymuş ve Cumhurbaşkanı Muhabbet Mursi'yi görevden almıştır.

Mısır halkı bu durumu kabul etmeyerek, ülkenin dört bir yanında direniş göstermişlerdir. ve ne yazıkki bugün de o meydan şehit vermeye devam etmektedir. Bugün Mısır"da insan hak ve özgürlüğünün, adaletin geldiği son nokta 20 dakikada bir mahkemede 529 kişinini idam kararının alınması olmuştur. Tüm dünya görmzlikten ve duymazlıktan gelkmektedir. Bu duruma sessiz kalanlara sesleniyoruz. Siz bu darbeye sessiz kalıp görmezden gelebilirsiniz; Biz unutmayacağız, unutturmayacağız. Elbet bir gün zulmedenler hesap verecek" dedi.

Yapılan program, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 528 İdam Kararına Gölbaşı'nda İdam Sehpalı İnfaz Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • suat turan: kardeşlerimizi destekliyoruz 0 0 Yanıtla

Advertisement