Mısır Devriminin 5'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Mısır Devriminin 5'inci Yıl Dönümü

Mısır'ın çeşitli kentlerinde otuz yıllık Hüsnü Mübarek iktidarına son veren 25 Ocak devriminin 5'inci yılında darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

25.01.2016 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın çeşitli kentlerinde otuz yıllık Hüsnü Mübarek iktidarına son veren 25 Ocak devriminin 5'inci yılında darbe karşıtı gösteriler düzenlendi.

Mısır devriminin 5. yıl dönümü dolayısıyla Nasr, İsmailiyye, Beni Suveyf, Kalyubiye'nin yanı sıra Giza kentindeki Kerdasa beldesinde toplanan yüzlerce kişi darbe karşıtı gösteri yaptı.

Göstericiler, darbe yönetimi ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhine sloganlar atarak Mısır'ın darbeyle görevden alınan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ile "Rabia" sembolleri taşıyan dövizler taşıdı.

Polis tarafından il merkezlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı ancak göstericiler ile polis arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

İhvan'dan gösteri çağrısı

Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) resmi internet sayfasında yer alan açıklamada ise "Yeni devrim ve darbe rejimini yıkmak" başlıklı gösteri çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Ocak ayındaki gösteri dalgaları, devrimi yeniden kazandıracak ve darbe yönetimindeki çeteleri ve yaptıkları hesapları da yok edecek" ifadelerine yer verildi.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan kitlesel gösteriler, halk devrimine dönüşmüş ve 11 Şubat'ta Hüsnü Mübarek'in istifa etmesiyle son bulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Devriminin 5'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement