Mısır Ordusunun Sina'daki Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Mısır Ordusunun Sina'daki Operasyonları

Mısır Ordusunun Sina\'daki Operasyonları

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda yaşanan olaylarda 2'si asker 17 kişinin hayatını kaybettiği, 8 askerin yaralandığı bildirildi.

16.11.2016 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda yaşanan olaylarda 2'si asker 17 kişinin hayatını kaybettiği, 8 askerin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuzey Sina iline bağlı Eş-Şeyh Zuveyd ilçesinin güneyinde askerler ile silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada bir asker öldü, 6 asker yaralandı.

El- Ariş kentinin güneyinde kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından kontrol noktasına RPG roketatarla düzenlenen saldırıda da bir asker yaşamını yitirdi, 2 asker yaralandı.

Öte yandan ordu Sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, askerlerin, Ariş kentindeki Cihad Ebu Tabl bölgesinde teröristlere ait bir hücre evini yıktığı sırada çatışma çıktığını, çatışmada 5 teröristin öldürüldüğünü ifade etti.

Ariş'teki bir kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla düzenlenmek istenilen saldırının askerler tarafından engellenerek 8 teröristin öldürüldüğünü bildiren Semir, askerlerin Şeyh Zuveyd'de bir hücre evine düzenlediği baskında ise 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Semir, Refah ilçesinde askerler ile teröristler arasında çıkan çatışmada 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Ordusunun Sina'daki Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement