MİT Mensuplarının Kimliklerini İfşa Edenlere 7 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

MİT Mensuplarının Kimliklerini İfşa Edenlere 7 Yıl Hapis

MİT Mensuplarının Kimliklerini İfşa Edenlere 7 Yıl Hapis

MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenlere üç yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilecek.

16.04.2014 18:10  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilecek.

8. MADDE KABUL EDİLDİ

Meclis Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin MİT Teklifinin 8. maddesi üzerinde verdiği önerge kabul edildi.

İFŞA EDENE 7 YIL HAPİS

Kabul edilen önergeye göre; MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilecek.

BİLGİ VE BELGELERİN YAYINLANMASI YASAK

Bilgi ve belgelerin; radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları ile her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayımlanması, yayılması veya açıklanması halinde Basın Kanunu ile İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanuna göre sorumluları belirlenenler ile bunları yayanlar hakkında 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası verilecek.

MİT MENSUPLARININ CEZASI DAHA FAZLA

Bu kanun kapsamındaki görev ve yetkilerin kullanılmasını engelleyenlere üç yıldan beş yıla kadar, ihmal veya suiistimal suretiyle önleyenlere yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası verilecek. Söz konusu fiillerin MİT mensuplarınca işlenmesi halinde verilecek ceza üçte biri oranına kadar artırılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MİT Mensuplarının Kimliklerini İfşa Edenlere 7 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement