Moody's'in Türkiye Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Moody's'in Türkiye Kararı

Moody\'s\'in Türkiye Kararı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına ilişkin, "Batı ülkeleri, güçlü Türkiye ve güçlü lider istemiyor.

29.09.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararına ilişkin, "Batı ülkeleri, güçlü Türkiye ve güçlü lider istemiyor. Zarar verebilmek için elindeki bütün kozları insafsızca kullanıyor." dedi.

Güral, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi felaketinin yarattığı psikolojik, sosyolojik, ekonomik şok etkisinin dağılmaya başladığını hep beraber sevinerek gördüklerini söyledi.

İş dünyasını olumsuz anlamda etkileyebilecek olmasına rağmen iş dünyasının azimli direnci sayesinde bu şokun kolay atlatıldığına işaret eden Güral, "Sade vatandaştan farklı olarak üstlenmek zorunda olduğumuz ekonomik görevlerimizi canla başla devam ettiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Güral, Moody's'in not indiriminin Türkiye'ye karşı yürütülen yıpratma, zarar verme politikalarının doğal sonucu olduğunu belirterek, "Batı ülkeleri, güçlü Türkiye ve güçlü lider istemiyor. Zarar verebilmek için elindeki bütün kozları insafsızca kullanıyor. Ancak bu girişimin sahibi ülkelerin bekledikleri zararların, bekledikleri ölçüde olmasını tahmin etmiyorum. Zira ülkemize gelecek sermaye ve krediler için, bu gibi not indirimlerinin siyasi olduğunu biliyoruz. Sermaye sahipleri, not indirimini değil, kendi çıkarını gözeterek karar veriyor. Aslına bakarsanız, yabancı sermaye için Türkiye bir cennet, gelişmiş ülkelerde parasını değerlendirecek ortam yok, Türkiye'de çok. Bu nedenle, bu not indiriminin ülkemize çok da zarar verecek bir karar olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Güral, iş dünyası olarak tüm olumsuzluklara rağmen ülkede yatırımlara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Moody's'in Türkiye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement