Morto Koyu Buz Tuttu - Son Dakika
Güncel

Morto Koyu Buz Tuttu

Morto Koyu Buz Tuttu

Çanakkale'de hava sıcaklığının sıfırın altında 9 dereceye kadar düşmesi, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nin alt kısmındaki Morto Koyu'nda dalgaların kıyıya taşıdığı deniz suyunun buz tutmasına neden oldu.

09.01.2015 12:48

Çanakkale'de hava sıcaklığının sıfırın altında 9 dereceye kadar düşmesi, Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nin alt kısmındaki Morto Koyu'nda dalgaların kıyıya taşıdığı deniz suyunun buz tutmasına neden oldu. Yüzlerce denizanası da soğuktan dondu.

Çanakkale'yi iki gündür etkisi altına alan aşırı soğuk hava, gece de etkisini artırarak sürdürdü. Sabaha karşı sıcaklık sıfırın altında 9 dereceye kadar düşerek, bu kışın rekorunu kırdı. Dondurucu soğuk, ilginç manzaralar ortaya çıkardı. Çanakkale Kara Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nin alt kısımda bulunan ve düşman kuvvetlerinin ilk çıkarma yaptığı bölgelerden biri olan Morto Koyu, buz tuttu. Dalgalar nedeniyle kıyıya vurup, kum tepeciklerinin arasında kalan deniz suyu dondu. Donarak dalgayı andıran deniz suyu, koyun arkasındaki Hisarlık Tepesi'nde yükselen Şehitler Abidesi ile biraraya gelince ender rastlanacak bir fotoğraf karesi ortaya çıkardı. Yüzlerce denizanası da sahile vurup, dondu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Morto Koyu Buz Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement