Moskova Belediye Başkanı Sobyanin Ankara'da - Son Dakika
Yerel

Moskova Belediye Başkanı Sobyanin Ankara'da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

15.04.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Belediyenin yazılı açıklamasına göre, Başkan Gökçek'in davetlisi olarak özellikle ekonomik işbirliğine dayalı çeşitli konularda yapılacak anlaşmalara katılmak üzere Ankara'ya gelen Başkan Sobyanin, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, Moskova ve Ankara arasındaki işbirliğinin daha verimli şekilde geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerin bundan 50 sene önce başladığını kaydeden Başkan Sobyanin, işbirliğinin geliştirilmesi için geçen yıl Moskova ile Ankara arasında işbirliği protokolü imzalandığını anımsattı.

Turizm alanındaki işbirliğine de değinen Sobyanin, "Döviz kurunun değişikliğine rağmen eminiz ki özellikle Ankara'ya gelen Rus turist sayısı düşmeyecektir. Türkiye'den Moskova'ya turistik ve iş amacıyla ziyaret yapan kişilerin sayısı da son birkaç yıl içerisinde 2 kat artmıştır. Bu da bizim özellikle siyasi alandaki işbirliğimizin potansiyelinin yansımasıdır. Biz de aynı şekilde 2016 yılında Ankara'da Moskova Günleri düzenleyeceğiz. Eminim ki işbirliğimiz gerek Moskovalılar gerek Ankaralılar yararına olacaktır" ifadesini kullandı.

Başkan Gökçek de iki şehir arasındaki ilişkilerin bundan sonra daha süratli devam edeceğini belirterek, özellikle son birkaç yıl içerisindeki mevcut gelişmelerin Türkiye ile Rusya'nın büyümesi ve yakınlaşmasını gerektirdiğini, bu konuda Moskova ve Ankara belediyelerinin çok ciddi bir katalizör olacağını aktardı.

Yarın imzalanacak ticari protokolü önemsediğini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

"Arkasından Ankara ve Moskova günleriyle gelecek kültürel gelişmeler bizi bir kat daha yakınlaştıracak. Özellikle hükümetlerimizin çok ciddi anlamda karşılıklı yatırım arzuları var. Bunlar da bizi çok sevindiriyor. Özellikle gaz konusunda atılacak adımlar her iki ülke için çok faydalı olacak diye düşünüyorum."

Daha sonra Gökçek ve Sobyanin, Güvenpark Sanat Galerisi'nde Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin 95. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen özel serginin açılışını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Moskova Belediye Başkanı Sobyanin Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement