Motosiklet Sürücüsünü Öldüren Emniyet Müdürü Yılmaz'ın Davası; Olay Anı Sinevizyonla Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Motosiklet Sürücüsünü Öldüren Emniyet Müdürü Yılmaz'ın Davası; Olay Anı Sinevizyonla Anlatıldı

Halkalı'da trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu öldürdükten sonra çıkarıldığı ilk mahkemede, "Haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan tutuklanan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

01.02.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkalı'da trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu öldürdükten sonra çıkarıldığı ilk mahkemede, "Haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan tutuklanan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz'ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, duruşmayı Çarşamba gününe erteledi

Celal Yılmaz'ın "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması yapıldı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu Celal Yılmaz ve 4 avukatı ile Ahmet Sülüşoğlu'nun yakınları ve iki avukatı katıldı.

SİNEVİZYON SİSTEMİYLE OLAY ANI SANİYE SANİYE ANLATILDI

Basın mensuplarının alınmadığı duruşma salonuna sanık Celal Yılmaz'ın avukatlarının talebi ile sinevizyon sistemi kuruldu. Yine sanık avukatlarının talebi ile bilirkişi Ümit Dursun Sümeraka, olay anını sinevizyon üzerinden saniye saniye anlattı. Görüntülerin 57. dakika 37. saniyesinde sanığın ilk ateşini maktulün boyun kısmına doğru ve yaptığını belirten Sümeraka, "İlk ateşleme tespit edildiği andan itibaren maktulün kendi sağına doğru ve sanığa sırtını dönmek sureti ile düşme eylemi içerisinde görüntülendiği" belirtildi. Bilirkişi Sümeraka, sanığın ilk ateşlemeden sonra devam eden karelerde ardışık olan duble ya da trible diye tabir edilen ateşlemeye ilişkin herhangi bir görüntünün kamera kadrajına girmediğini belirtti.

'DEĞDİ Mİ BE KARDEŞİM'

Sümeraka'nın sunumundan sonra söz alan sanık Celal Yılmaz, "Tüm mukaddesatım üzerine yemin ederek söylüyorum ki maktul etkisiz hale geldiğinde ilk sözüm, 'değdi mi be kardeşim, ne gerek vardı' dedim. Ama maktulün bana söylediği ilk söz, 'Allah razı olsun senden' şeklinde oldu" dedi.

Duruşmada söz alan Sülüşoğlu Ailesi'nin Avukatı Erdal Fatih Çanakçı, uzman bilirkişinin sunumda yaptığı açıklamalarının objektif olmadığını belirterek, "Her ne kadar adli bilişim uzmanı olduğu söylense de bu konuda özel uzmanlık yapabilecek ehliyet ve yeterlilikte olup olmadığı da belirsizdir" dedi.

SAVCI TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMIINI İSTEDİ

Duruşma savcısı Talip Kalkan, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, suçla ilgili yasada öngörülen ceza miktarını ve suçun katalog suçlardan olduğunu hatırlatarak Celal Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

DURUŞMA ÇARŞAMBA GÜNÜNE ERTELENDİ

Dört saat süren duruşma sonrası 40 dakikalık ara veren mahkeme, sanığın tutukluluk haline karar vererek duruşmayı iki gün sonrasına erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Motosiklet Sürücüsünü Öldüren Emniyet Müdürü Yılmaz'ın Davası; Olay Anı Sinevizyonla Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement