Mozart Ailesinin Eserleri Antalya Sahnesinde - Son Dakika
Kültür Sanat

Mozart Ailesinin Eserleri Antalya Sahnesinde

Mozart Ailesinin Eserleri Antalya Sahnesinde

ANTDOB, Wolfgang Amadeus Mozart, babası Leopold Mozart ve oğlu Franz Xaver Mozart'ın eserlerini "Mozart Ailesi" konserinde buluşturacak.

25.04.2014 12:20

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), üç kuşak besteci olan Mozart ailesinin eserlerini tiyatral anlatımla sahneye taşıyacak.

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, üç kuşak besteci olan Mozart ailesinin eserlerinin tiyatral anlatımla birleştirildiği "Mozart Ailesi" konseri, 28 Nisan'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konserde Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı Selim Bayraktar, "Mozart" rolünde sahneye çıkacak. Eserin senaryosunu, Alman filolog Akın Yazgaç'ın çevirisiyle Mozart'ın orijinal mektupları oluşturacak. Sahnede sade bir dekorla ünlü bestecinin evi de canlandırılacak.

Eserde keman sanatçısı Fahrettin Arda, viyola sanatçısı Aykut Avcıoğlu, viyolonsel sanatçısı Erdem Akça ve piyanist Bayram Karamenderes, Leopold Mozart'ın "La majör piyanolu üçlü no.3", Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Mi bemol majör piyanolu dörtlü K.493" ve "Piyano için re minör fantezi K.397" ile Franz Xaver Mozart'ın "Sol minör piyanolu dörtlü Op.1" eserlerini seslendirecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mozart Ailesinin Eserleri Antalya Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement