Mtb Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mtb Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey Açıklaması

Mtb Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey Açıklaması

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerini normalleştirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ilişkilerin düzelmesinin kuru kayısı ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

01.07.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini normalleştirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ilişkilerin düzelmesinin kuru kayısı ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Malatya Ticaret Borsası'nın Haziran ayı Meclis kurulu toplantısı yapıldı. Malatya Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı M. Akif Baştürk, Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Meclis Başkan Vekili İdris Payza, ve Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, kayısıdaki ve ekonomideki son durum hakkında meclis üyelerine konuşma yapan MTB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, yönetim kurulu faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

Konuşmasında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen ve 43 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısını kınayarak başlayan Özbey, "Terörün dini, imanı, milliyeti asla olmaz. Terör nereden gelirse gelsin insanlığa zarar verdiği için her zaman lanetlenmesi gerekir. Ben bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum" diye konuştu. Kayısıda hasat döneminin başladığını hatırlatan Özbey, "Ben hasatta çalışan çiftçilerimize bol kazançlar ve hayırlı hasatlar diliyorum. Üreticimiz inşallah bu dönemde arz ve talebi dengeleyerek, piyasayı kontrol eder ve ortaya iyi bir fiyat çıkar" diye konuştu. Konuşmasında Türkiye ile Rusya arasında başlayan normalleşme sürecine de değinen Özbey, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini normalleştirmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ilişkilerin düzelmesinin kuru kayısı ihracatını olumlu yönde etkileyeceğini aktardı.

Meclis Başkan Vekili İdris Payza ise İstanbul'da yaşanan terör saldırısını lanetleyerek, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Payza, konuşmasının sonunda Şire Pazarı'nda yapılan düzenlemelerden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mtb Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement