Mtso Başkanı Adnan Erbil Vali Bektaş'a Manisa Yatırım Rehberini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Mtso Başkanı Adnan Erbil Vali Bektaş'a Manisa Yatırım Rehberini Tanıttı

Mtso Başkanı Adnan Erbil Vali Bektaş\'a Manisa Yatırım Rehberini Tanıttı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Fatih Özsümer Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

23.07.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Fatih Özsümer Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile hazırladıkları Manisa Yatırım Rehberi'ni Vali Erdoğan Bektaş'a tanıtmak ve hediye etmek için ziyarette bulunduklarını belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Yatırım Rehberinde; sanayiden ulaştırmaya, hayvancılıktan, tarıma, madenciliğe, Manisa'da Kırsal Kalkınmanın, KOSGEP'in, Zafer Kalkınma Ajansının verdiği desteklere kadar bir genel çerçeve çizildiğini, Manisa'nın kültürünün, eğitiminin, ele alındığını ifade etti.

Vali Erdoğan Bektaş, "Bu kitabın basılmasından önce bilgimiz vardı. Ticaret Odamız, Ajanstan da destek alarak Manisa genelinde yatırımcılar için bir yatırım rehberi hazırladı ve son halini verip kitabı bastırmışlar ve yatırımcılarımıza dağıtacaklar. Ellerine sağlık, tebrik ediyoruz. Gerçi Manisa' da iyi bir yatırım ortamı var. İçerisinde Manisa'da yatırım yapmak istiyorsanız hangi şartlarla, hangi imkanları değerlendirebilirsiniz, hangi ihtiyaçlar var, hangi prosedürleri uygulayacaksınız hepsi var çok şükür. Yatırımcı açısından bir eksikliğimiz yok, hatta yatırımların biraz daha şekillenmesi, biraz daha seçilmesi, biraz daha nitelik olarak teknolojik hedeflere doğru yönlendirilmesi gibi de bir çabamız, gayretimiz, niyetimiz, düşüncemiz var. Manisa yatırım açısından, yatırımcı açısından çok cazip bir yer. Cazip olunca da, herkes gelsin, Manisa'dan yer bulsun diye düşünmek bence çok doğru değil. Manisa yatırım stratejisini kendisi belirleyip, bu stratejiye uygun yatırımları kabul etmesi lazım. Değilse bazı yatırımlar kardan çok zarar verebiliyor. Bu hassasiyetin, bu inceliğin Ticaret ve Sanayi Odamızın farkında olduğunu biliyoruz. Umarız iyi olur. Manisa'nın arzu ettiği yatırımı hep beraber sağlarız." dedi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz ise, "Sayın Valim bu kitabın içerisinde diyelim ki gıda sektöründe yatırım yapmak istiyorsunuz. Sektör iki boyutlu. Sektörde teşvikler nelerdir, yatırımlar nelerdir, sektörde ne kadar istihdam var ne kadar firma var. Bu sektör Türkiye'nin neresinde? Aynı zamanda Avrupa'nın neresinde? Sektöre bakış açısını sadece tek noktada görme şansını yakalamıyor. Mesela Avrupa'da 260 bin ton kuru üzüm işleniyor. Ama bu işletmelerdeki istihdam nedir, üretim nedir, ne kadarını Manisa işliyor, ne kadarı yurtdışına gidiyor, ne kadarı kurutuluyor? Baktığınız zaman, o rekabet şansını da görebiliyorsunuz. Tarımsal alanda baktığınız zaman, neler var, teşvikler nelerdir? Daha önceden biliyorsunuz süt ürünlerine ve zeytinyağı işletmelerine büyük teşvik vardı. Yani sektörün objektif olarak her yanını gösterme şansı var. Yatırım yaptığınız zaman da hangi kurum ve kuruluşlarla irtibatta olacağınızı da gösteriyor." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mtso Başkanı Adnan Erbil Vali Bektaş'a Manisa Yatırım Rehberini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement