Muay Thai: Çocuklar, Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası - - Son Dakika
Spor

Muay Thai: Çocuklar, Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası -

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Kemer'de düzenlenen Çocuklar, Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası, sürüyor.

13.03.2014 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından Kemer'de düzenlenen Çocuklar, Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası, sürüyor.

Kemer Spor Salonu'nda 918 sporcunun katılımıyla yapılan şampiyona, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde eleme usulüne göre gerçekleştiriliyor.

Türkiye Muay Thai Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Murat Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de sadece futbol olmadığını, başka sporlar da bulunduğunu söyledi.

Muay Thai sporunda B divisyonunda dirsek ve ayak koruyucular bulunduğunu bildiren Yıldız, biraz daha profesyonel olan A divisyonunda ise hiç bir koruyucu olmadığını belirtti.

Türkiye Muay Thai Federasyonunun, dünyada ilk defa çocukların müsabakalarını düzenleyerek bir ilke imza attığını vurgulayan Yıldız, "Wai Kru (ustaya saygı dansı) isimli sporcular, müsabakalardan önce ringe çıkarak 'ustaya saygı dansı' yapıyor. Federasyonumuz, Wai Kru'yu bizzat müsabakalara kattı. Minikler ve yıldızlarda bu alanda şampiyona yaptık. Güzel tepkiler de aldık" dedi.

Yıldız, az bir bütçeye ayakta kalmaya çalışan bir federasyon olduklarını dile getirerek, olimpik spor branşlarının gerçekleştiremediği birçok faaliyeti gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Muay thai sporunun kick bokstan farkları bulunduğunu anlatan Yıldız, "Muay thaide dirsekle vurma, dizle vurma ve kılıç tekniğiyle vurma vardır. Kick boksta bunlar yoktur. Kick boksla artık ayırt edilmeye başlandık. Muay thai, K1 sporuna yakın bir spordur. K1'de sadece bir kez dizle vurma var. Muay thaide dans figürleri de çok farklı ve esnektir" diye konuştu.

Gençler ve büyükler kategorilerinde müsabakaların gerçekleştirildiği şampiyona, 15 Mart Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Muay Thai: Çocuklar, Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement