Muazzez Ersoy Zeki Müren'in Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Magazin

Muazzez Ersoy Zeki Müren'in Mezarını Ziyaret Etti

Muazzez Ersoy Zeki Müren\'in Mezarını Ziyaret Etti

Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, ölümünün 18. yılında Zeki Müren'in mezarını ziyaret etti.

23.09.2014 18:17  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, konser için geldiği Bursa’da şehrin manevi dinamiklerinden Emir Sultan Hazretleri’nin türbesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında duygulanan Ersoy, "Herkesin yaşadığı hayatın dışında bir de kendi iç dünyası vardır. Kendi iç dünyamda bu çok tabi özel, bana ait olan bir şeyi derinlemesine paylaşmayacağım ama Allah dostlarına ve Allah velilerine aşığım." dedi.

ZEKİ MÜREN'İ ZİYARET ETTİ

Sanat Güneşi Zeki Müren’in ölümünün 18’inci yıldönümü sebebiyle Osmangazi Belediyesi tarafından yarın düzenlenecek konser için Bursa’ya gelen Muazzez Ersoy, önce Emir Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Türbeye girmeden önce başörtüsü takan ünlü sanatçı, türbede bir süre dua etti. Duygulandığı gözlenen sanatçı ardından Zeki Müren’in mezarını ziyaret etti. Mezar başında dua eden Muazzez Ersoy, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"HEDİYE KALEM HAZIRLAMIŞTIK"

Merhum sanatçıyla İzmir Radyosu stüdyolarında birlikte olduğunu anlatan Ersoy şunları kaydetti: "18 yıl evvel kaybettiğimiz gerçekten büyük bir değer. Gerçekten Türk musikisinin hakikaten batmayan güneşi rahmetli Zeki Müren. Ne çabuk 18 yıl oldu, hatırlamam mümkün değil, hatırlayamıyorum. Hep eski büyüklerimiz derlerdi ki ‘Göz açıp kapayıncaya kadar zaman geçer’. Gerçekten öyleymiş. Daha dün gibi olsa, İzmir Radyosu’nda beraberdik. Kendisine o günün anısına verilmek üzere bir acizane kalem hediye hazırlamıştık. 18 yılın ne çabuk geçtiğine inanamıyorum. Bunca zamanın nasıl geçtiğini bilemesek de onu her zaman yaşattık, şarkılarıyla, sahnede yaptığı ilk onda gördüğümüz sahne devrimleriyle ve musikimiz adına yaptığı güzel çalışmaları bugün yaşatıyoruz ve yaşatacağız. Bütün sevenlerinin de böyle düşündüğüne inanıyorum. Aslında O’nu sadece şarkılarıyla yaşatmak değil, sesiyle de yaşatmak önemli. Plaklarını, plaklarından oluşturulan CD ve kasetlerini alıp, hiç ölmemiş gibi yaşıyormuş gibi dinlememiz gerekiyor. Müzik sevenlerin evlerinde, arşivlerinde özellikle bu albümleri bulundurmaları gerektiğini düşünüyorum."

"ALLAH DOSTLARINA AŞIĞIM"

Emir Sultan Hazretleri türbesi sırasında duygulandığını hatırlatan Ersoy, "Herkesin yaşadığı hayatın dışında bir de kendi iç dünyası vardır. Kendi iç dünyamda bu çok tabi özel, bana ait olan bir şeyi derinlemesine paylaşmayacağım ama Allah dostlarına ve Allah verilerine aşığım." diye konuştu.

Zeki Müren'i anmaya hazırlandıklarını belirten Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Çalışkan ise "Bizim için sanat güneşimizdi ama bir eğitim güneşi oldu ayrıca. Çok büyük bir görevi yerine getirmiş oluyor. Zeki Müren Burs Fonu’ndan 18 yıl boyunca 2 bin 452 öğrenciye burs verilmiştir." dedi.

Öte yandan ünlü sanatçı yarın Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu’nda Zeki Müren anısına düzenlenecek konserde sahne alacak.





Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Muazzez Ersoy Zeki Müren'in Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement