Mucur İlçesi ve Köylerinde Kanser Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Mucur İlçesi ve Köylerinde Kanser Taraması Yapıldı

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Mucur ilçesi ve bağlı köylerde kanser taraması yapıldı.

28.04.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğünce, Mucur ilçesi ve bağlı köylerde kanser taraması yapıldı.

Kurugöl Köyüne gelen Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuvarı ve Mucur Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, köylülere kanserin belirtileri, erken tanının önemi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdikten sonra vatandaşlardan kanser taraması için kan ve HPV örnekleri aldı.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserde erken teşhis ve tedavinin hayat kurtardığını anımsatarak, bu nedenle köylerde tarama yaptıklarını belirtti.

Çalışmayı Mucur'a bağlı diğer köylerde de sürdüreceklerini kaydeden Demirbaş, "Kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir. Dünyada ve ülkemizde hızla yaygınlaşan kanser hastalığında erken teşhis oldukça önem arz etmekte ve birçok kanser türü erken tanıyla tedavi edilebilmektedir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mucur İlçesi ve Köylerinde Kanser Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement