Mudanya Belediyesi'nden Çıkarılan İşçiler Ayaklandı - Son Dakika
Yerel

Mudanya Belediyesi'nden Çıkarılan İşçiler Ayaklandı

Mudanya Belediyesi\'nden Çıkarılan İşçiler Ayaklandı

Mudanya Belediyesi’nde işten çıkarılan taşerona bağlı 33 işçi ve aileleri, belediye önünde eylem yaptı.

08.05.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Belediyesi'nde işten çıkarılan taşerona bağlı 33 işçi ve aileleri, belediye önünde eylem yaptı.

33 işçi, dün de, Başkan Hayri Türkyılmaz hakkında, kendilerini aşağılayıcı açıklamalar yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Bugün belediye binası eylem yapan işçi ve aileleri, Başkan Türkyılmaz'ın "siyasi ayırımcılık yapmayacağım" sözlerine rağmen, kendilerini AK Partili oldukları için işten çıkardığını ileri sürdü.

İşten çıkarılanlardan eski garaj amiri Dinçer Yıldırım, "Seçim zamanı biz sosyal demokratız dediniz. Sosyal demokratlık, insan odaklı siyasettir, insana değer vermek, insanca yaşama yolunu teminat altına almak demektir. Ama siz, insanları bizden olanlar ve olmayanlar diye sınıflandırıyorsunuz. Bizim ekmeğimizle oynarken sadece siyasi farklılıkları düşündünüz. Bu, insan olmanın ötesinde kin ve nefret duygusudur. Bizler, ekmeğe muhtaç, taşeron firmalarda asgari ücretlerle çalışmaktayız. Hani insan odaklı siyasetiniz, hani demokrasiniz, hani sosyalliğiniz? Sırf sizden olmadık diye bize layık gördüğünüz bu haksızlık nasıl açıklanabilir" dedi.

Yıldırım, "Sizin gibi düşünmeyenleri çöp arabalarına veriyorsunuz. 'Siz AK Partilisiniz, sizinle çalışmak istemiyoruz' demeniz daha dürüst ve onurlu olurdu. İnsanlığımızla ve ekmeğimizle oynamanızı kabul etmiyor ve insan olana da bu hareketleri yakıştıramıyoruz. Sırf farklı düşündüğümüz için bizi ötekileştirme zihniyetini lanetliyoruz. Ekmeğimiz için bu onurlu hareketimizi devam ettireceğiz. Bizi ötekileştirenlere inat, sahip çıkmayanları da ayrıca uyarıyoruz. CHP'li olmamak suçsa, siz de bize sahip çıkmıyorsanız, size de isyan ediyoruz. Sayın başkan, kendinizi hukuk üstünde tutuyorsunuz, masumiyet kelimesine inanmıyorsunuz. Memurları kovdunuz, hukuk dışı davrandınız, şimdi asgari ücretle çalışan insanlara çamur ve iftira atıp onları bir bir kovuyorsunuz. İnsanlığınız nerede, vicdanınız nerede?" diye konuştu.

Türkyılmaz ve belediye aleyhine sloganlar atan işçiler daha sonra dağıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanya Belediyesi'nden Çıkarılan İşçiler Ayaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement