Mudanya'da Hastane Tartışması Siyasi Arenaya Döndü - Son Dakika
Yerel

Mudanya'da Hastane Tartışması Siyasi Arenaya Döndü

Mudanya\'da Hastane Tartışması Siyasi Arenaya Döndü

Mudanya Kent Konseyi başkanlığında biten hastanenin durumu konusunda yapılan açık oturum, siyasi tartışmaya dönüştü.

25.04.2014 18:45  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Kent Konseyi başkanlığında, biten hastanenin durumu konusunda yapılan açık oturum siyasi tartışmaya dönüştü.

Mudanya Kent Konseyi Soyer Kazancı başkanlığında Uğuru Mumcu Kültür Merkezi'nde faaliyeti biten hastanenin durumu konusunda yapılan açık oturum siyasi tartışmaya dönüştü. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP ilçe başkanı ve partililerin doldurduğu salonda ilk açıklamayı Kazancı yaptı. Faaliyeti sona eren hastane hakkında raporları okuyup, depreme dayanıksız olup güçlendirilme yapılmadan sağlık kuruluşu olarak hizmet verilemeyeceğini söyleyen Kazancı, daha sonra salonu dolduran Mudanyalılara söz verdi.

Konuyla ilgili konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, konunun takipçisi olduklarını, etüt çalışmalarını başlatarak eski hastanenin hayat nasıl geçirebileceklerini araştırıp sıkıntıyı çözeceklerini söyledi.

AK Parti Meclis üyesi, eski AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman hastaneler hakkında isnat edilen sözlere cevap vermek istedi. Kahraman, "Eski hastanenin Sağlık Bakanlığınca yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve acilen yen bir hastaneye taşınması gerektiği söylendi. Bu sebeple dönemin Belediye Başkanı Erol Demirhisar'dan yer talep ettik. Eski Mezbaha bölgesinde yer verilmek üzere harekete geçildi, ne yazık ki bunda başarılı olunmayınca yer arsa konusunda Mudanya'da yaşanan sıkıtılar göz önüne alınarak şu anki yerine 100 yataklı olarak inşa edildi. Hastanenin uzaklığı konusunda objektif olmak gerekiyor, Güzelyalı, Halitpaşa, Yenimahalle, Siteler halkı o zamanda minibüsle hastaneye geliyordu. Şimdi değişen bir şey yok yine minibüsle daha nezih bir ortamda hizmet veren bir hastaneye gidiliyor" dedi.

Kahraman sözlerini tamamlamadan sözlü sataşmalar ve beddualara maruz kalınca, Belediye Başkanı Türkyılmaz araya girip halkı yatıştırdı. Türkyılmaz, "Büyükşehir Belediyesi ile birlikte konuşarak, Mudanya için ne gerekiyorsa mutlaka yapılacaktır, eski hastanemizde en uygun şekilde Mudanya'ya hizmet verir hale getirilecektir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanya'da Hastane Tartışması Siyasi Arenaya Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement