Mudanya'da Mütareke Coşkusu Başladı - Son Dakika
Yerel

Mudanya'da Mütareke Coşkusu Başladı

Mudanya Mütarekesi'nin 5 gün sürecek 92. yıl etkinlikler programı Mütareke Alanı'nda Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın açılış konuşması ile başladı.

07.10.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Mütarekesi'nin 5 gün sürecek 92. yıl etkinlikler programı Mütareke Alanı'nda Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın açılış konuşması ile başladı.

Mütareke Alanı'nı dolduran kalabalığa seslenen Başkan Türkyılmaz, "Mudanya'mızı Türkiye ve Dünya'da tanıtmaya başladık. 92 yıl önce 1914'de başlayan 1. Dünya Savaşı'nın noktalandığı ve barışın imzalandığı ve 'Savaşa Hayır' denilen yer burası. Mudanya'mız artık özgürlüklerin, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin kenti oluyor, biz olduğumuz sürece 365 gün Mudanya, Türkiye ve dünyada konuşulacak. Sizlerin adına tüm dünyadaki kavga ve savaşları kınıyorum ve lanetliyorum" dedi.

Kutlamalara katılan Mecidiye Belediye Başkanı Marian Iordache ise bu günlerde barışın dünyaya gerekli olduğunu belirterek, "Savaşa destek verenler düşünsünler ki bu alandakiler ve bizimkiler barış istiyoruz" diye konuştu.

Sahnede Romanya Folklor gruplarının gösterileri büyük ilgiyle izlenirken daha sonra Colour of Turkey Grubu gösterisi meydanı dolduran kalabalık tarafından ilgiyle izlendi.

Başkan Türkyılmaz, eşi Gülbahar hanım ve konuk Belediye Başkanı Marian Iordache ile beraberindekiler, gösterileri yerde oturarak izlediler. Şenlikler Yılmaz Güney'in Yol filmi ve Mudanya-Burgaz-Tirilye tekne turu ile son buldu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mudanya'da Mütareke Coşkusu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement