Mudanya'da Plaj Tartışması - Son Dakika
Güncel

Mudanya'da Plaj Tartışması

Mudanya\'da Plaj Tartışması

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendisini tehdit ettiklerini ileri sürdüğü 3 plaj işletmecisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

24.06.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendisini tehdit ettiklerini ileri sürdüğü 3 plaj işletmecisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkan Türkyılmaz, Arnavutköy balıkçı barınağı yanındaki sahil kesiminde 1070 metrekarelik alanı ecrimisil ödeyerek Mal Müdürlüğü'nden kiralayan plaj ve çay bahçesi işletmecileri İ.T., A.G. ve İ.K. tarafından kendisine tehdit ve hakaret edildiğini iddia etti. Türkyılmaz, "Burası halkın, buradan bunları kaldıracaksınız. Plajlardan para alınmayacak" demesi üzerine, 3 işletmecinin belediye lokalinin kapısını tekmeleyip, kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü. Türkyılmaz 3 işletmeci hakkında Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verip, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Türkyılmaz, işletmecilerin üzerine yürüdüğünü, güvenlik ve yanındaki belediye çalışanları tarafından korunduğunu belirtti.

Türkyılmaz, "Seçim öncesi, 'Halka ait olanlar halka geri dönecek, Mudanya'nın ve Mudanyalının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz' dedim. Çıkarları bozulanlar, halkın malını gasp edenler rahatsız oldular. Bu doğaldır, ama bu benim görevimi yapmama engel olmayacaklar. Ben hemşerilerime söz verdim, bu sözümde de duracağım. Bunun örneğini bugün yaşadık. Plajlar ücretsizdir diye sözümüz olup, bunun uygulamasına başladık. Birileri burayı işgal ve gasp etmiş durumda. Bugün tesadüfen orada belediye lokalindeyken söyledik. Bize daha önce müracaat etmişlerdi ve olumsuz cevap verilmişti. Bugün bana saldırdılar, hakaret edip beni silahla öldüreceklerini ve kaleşnikofla yere sereceklerini belirttiler. Belediye lokaline tekme ve yumrukla saldırarak, kapılara vurdular. Ben de gerekli yerlere şikayetçi oldum. Emniyet kanalıyla dilekçemi savcılığa bildirdim. Bundan sonra kanuni prosedür harekete geçecektir. Halkım gitsin, plajlara ücretsiz girsin. Hemşerilerimin, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Neye mal olursa olsun bunda kararlıyım. Bu sözümde de duracağım" dedi.

Türkyılmaz, söz konusu yer için 3 işletmecinin Mal Müdürlüğüne ecrimisil ödediğiyle ilgili, "O konuda bir yanlışlık var. O liman belediyemizin mülkü. Mal Müdürlüğü zannediyorum orada bir yanlışlık yapmış. Bu konuyla ilgili Mal Müdürlüğüyle birtakım çelişkiler yaşadık. Bu, göreve geldiğimizden beri karşımıza çıkan bir sorun. Mal Müdürlüğü, işletme açacağım diyenlere bedel karşılığında buraları veriyor. Ben Mudanya'nın ortak alanlarını halka açacağım derken, Mal Müdürlüğü belirli bedel karşılığı buraları kişilere veriyor. Ancak bu kişilerin belediyeye yaptıkları ruhsat müracaatlarına olumlu cevap vermeyeceğiz. Ecrimisil yatıranlara bizim izin vereceğimiz anlamına gelmez. Ecrimisil yatırmaları kendilerine kanuni bir hak vermemektedir. Bunu yapmazsak Mudanya'da herkes istediği yerde istediği işi yapar böyle bir uygulama olamaz. Mudanya'da halka ait alanlar halka dönecektir ve kanun çerçevesinde usulsüz olanlar mühürlenip yıkılacaktır. Ben iddialardaki gibi kendilerinin hangi partiden olduğunu bilmiyorum, ama bu CHP dahil her partili için geçerlidir" diye konuştu.

3 işletmeci adına konuşan İ.T. ise, "Bizim başkanımızla hiçbir problemimiz yok. Mal Müdürlüğü, Milli Emlak'ten burayı kiraladık. Başkanının bizimle problemi var herhalde. Kendisi bu alanı birine söz verdi de acaba biz bu oyunu mu bozduk? Biz devlete aylık 2 bin 345 lira kira ödüyoruz. Biz orada 3 arkadaşımızla güvenliği sağladık, açıkta alkol ve uyuşturucu alanları önledik. Çayı, kahveyi ucuza satıyorum. Plaja giriş ücreti almayıp sadece şezlong ve şemsiye parası alıp hizmet veriyoruz. Başkanımız burayı temizlediğimiz için bize teşekkür etti, şimdi ne değişti de burayı bizden geri istiyor? Biz AK Partiliyiz diye mi bunu yapıyor. Başkanımızın mevcut sahil projesi Güzelyalı'dan başlasın, buraya geldiğinde biz anahtarımızı kendisine seve seve teslim ederiz. Biz kendisini silahla ve ölümle tehdit etmedik, biz de şikayetimizi hukuki yollardan yapacağız" dedi.

Gelişen olayların ardından zabıtalar, polis nezaretinde ruhsatsız çalıştırıldığı gerekçesiyle plajın kaldırılması için çalışmalara başladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mudanya'da Plaj Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Behiye ATEŞ: Sayın Başkan plaj tartışmasıyla ilgili benim naçisane fikrim uğraşmayın ekmeğini helal kazanmak isteyen gariplerle dinlemeyin çomak sokmak isteyenleri elinizden birşey geliyorsa yardımcı olun o çocuklara bakın neydi ne oldu orası mudanyalıya değmezmi sizce bu nezih yer. ha birde tüyü bitmemiş yetimlerin karnı doyuyor orada taktir sizin 0 0 Yanıtla

Advertisement