Mudanya Mütarekesi Kutlamalarına Yunanistan Başbakanı Çipras Davet Edilecek - Son Dakika
Güncel

Mudanya Mütarekesi Kutlamalarına Yunanistan Başbakanı Çipras Davet Edilecek

Mudanya Mütarekesi Kutlamalarına Yunanistan Başbakanı Çipras Davet Edilecek

Kurtuluş Savaşı'nın sona erdiği Mudanya Mütarekesi'nin 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalara Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da davet edilecek.

30.06.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtuluş Savaşı'nın sona erdiği Mudanya Mütarekesi'nin 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalara Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da davet edilecek.

Mudanya Belediye Başkanı CHP'li Hayri Türkyılmaz, 11 Ekim'de düzenlenecek olan Mütareke kutlamalarında bu yıl Mudanya'yı dünya gündemine taşıyacak sürpriz konuk ve etkinliklerin yer alacağını, bunların arasında Yunanistan Başbakanı Çipras'ın da bulunması için görüşmelere başladığını söyledi.

Geçtiğimiz haftasonu Heybeliada'ya giden Başkan Hayri Türkyılmaz, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı davet etmek üzere Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis ile görüştü.

Başkan Türkyılmaz, Yunanistan Başbakanı Çipras'ın Mudanya Mütarekesi kutlamalarına katılmasını sağlamak amacıyla Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadis'ten Çipras ile gerekli görüşmeleri hemen başlatacağı sözünü aldığını, bunun çok önemli ve sevindirici olduğunu ifade etti.

Başkan Türkyılmaz, Prof. Dr. Lambriniadis'in yakın dostları olan ve Tirilye'den Yunanistan'a göç etmiş Rum bir ailenin torunu olan Yunanistan Sağlık Bakanı Panagiotis Korumblis, yine Tirilyeli ailenin torunu olan Rafnis Kenti Belediye Başkanı Vasilis Pitsidakis'in ve Taş Mektebi yapan mimarın torununu da kutlamalara davet edileceğini kaydetti.

Barışın ve kardeşliğin başkenti Mudanya'nın adını tüm dünyaya duyuracaklarını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, "Bir aksilik olmazsa 7- 8 Eylül tarihinde Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Başrahibi Prof.Dr. Elpidophoros Lambriniadis ile birlikte Yunanistan'a giderek, Başbakan Çipras ve diğer konuklarla görüşüp Mütareke Etkinlikleri'ne davet edeceğiz. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya'da, Barışın Zirvesi'ni yapacağız" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mudanya Mütarekesi Kutlamalarına Yunanistan Başbakanı Çipras Davet Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement