Müezzinoğlu: Kuş Gribi Salgını Yok, Bazı Üretim Merkezlerinde Sorun Var - Son Dakika
Politika

Müezzinoğlu: Kuş Gribi Salgını Yok, Bazı Üretim Merkezlerinde Sorun Var

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Şu anda bir kuş gribi salgınından bahsetmek söz konusu değil ama lokal bazı üretim merkezlerinde sorun var." dedi.

15.05.2015 13:34  Güncelleme: 14:43

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu "Şu anda bir kuş gribi salgınından bahsetmek söz konusu değil ama lokal bazı üretim merkezlerinde sorun var. Karantina uygulaması yapılıyor. Tahmin ederim, bir hafta 10 gün içinde yayılma gündemden düşecektir." açıklamasında bulundu.

Müezzinoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanlığını ziyareti sırasında, bir gazetecinin, "kuş gribiyle ilgili çok ciddi bir çalışma yürütülüyor. En son Gebze'de de 10 bine yakın kanatlı hayvanın itlaf edildiği bilgisi geldi. Bununla ilgili bir salgın endişesi var mı?" sorusu üzerine Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın bu konuda teyakkuz halinde olduğunu ve çalışmaları titizlikle sürdürdüğünü söyledi.

"10 GÜN İÇİNDE GÜNDEMDEN DÜŞECEKTİR"

Gebze'de, son 3 gündür belirli üretim merkezlerinde viral bir durum tespit edildiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Şu anda bir kuş gribi salgınından bahsetmek söz konusu değil ama lokal bazı üretim merkezlerinde sorun var. Karantina uygulaması yapılıyor. Tahmin ederim, bir hafta 10 gün içinde yayılma gündemden düşecektir." bilgisini verdi.

"SAĞLIK AÇISINDAN HERHANGİ BİR TEDBİRE İHTİYAÇ YOK"

Müezzinoğlu, konunun her yönüyle değerlendirildiğini ifade etti. İnsan sağlığı bakımından ilave bir tedbire ihtiyaç duyulmadığını aktaran Müezzinoğlu, "Özellikle Sağlık Bakanı olarak söyleyeceğim, vatandaşlarımız için 'Şu tedbiri alın' diyeceğimiz bir cümle yok. 'Tavuk eti yesek mi, yemesek mi?', 'Yumurta yesek mi, yemesek mi' konusunda, 20 gün önceki, iki ay önceki durum neyse aynen devam edebilirler. Bu anlamda vatandaşlarımızı ilgilendiren, sağlık açısından herhangi bir tedbire ihtiyaç yok." diye konuştu.

Müezzinoğlu: Kuş Gribi Salgını Yok, Bazı Üretim Merkezlerinde Sorun Var
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Müezzinoğlu: Kuş Gribi Salgını Yok, Bazı Üretim Merkezlerinde Sorun Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • LEVENTT: Şimdiye kadar yok dediğiniz herşey var oldu ama... 1 1 Yanıtla
  • BİLİBİLİ: RAMAZAN GELDİ ONDANMI YOKSA ŞİRKETLER BORÇLARINI ÖDEYEMEDİDE SEÇİM AREFESİ NEMALANMA ÇABASIMI VEBALİ GÜNAHI YAPANLARIN BOYNUNA OLSUN 1 0 Yanıtla
  • SIĞIRCILAR. KOYUNCULAR: KUŞ GİRİBİ NEKİ TÜRKE DOKUNMAZ, ÇİFTLİKLERDE HAYVANLARA BÜYÜKBAŞ.KİLO ALSIN DİYE YAPILAN ANTİBİYOTİK.HORMON TÜRKE DOKUNMAZ,YURT DIŞINDAN İTHAL EDİLİP KESİLEN HAYVANA DELİ DANA DOKUNMAZ, TÜRKİYEDE ÇİFTLİKLERDE % 65 YANLIŞ SONUÇ VERİ BİLİMSEL OLARAK İSPATLANMIŞ DERİ TESTİ İLE HALEN TÜBERKULOZ TESTİ YAPILIR. TÜRK MİLLETİ VEREM OLMAZ. ÇÖZÜÖ KESİMHANELERDE HAYVAN JESİLMEDEN ÖNCE KEİSMHANEDEKİ LABORATUVARLARAD HIZLI GÜNLÜK KANTİTATİF SONUÇ VEREN BİYOTEKNOLOJİK CİHAZLARLA TESTLERİ YAPIP 3 İL 4 SAAT İÇİNDE AVRUPADAKİ GİBİ SONUÇ VERİP HASTALIKLI HAYVANI KESMEMEK..SAYIN BAŞKANIM ERDOĞAN a BUNLARI İLETİYORMUSNUZ. YOKSA HAYVANLAR TÜBERKÜKOZSUZ.KALINTISIZ DİYE PARELEİN HAYVAN KESİP SATMASINA SKARYADA YAŞANAN OLAY GİBİYARDIMCIMI OLUYORSUNUZ 0 1 Yanıtla
  • mitbey: resmi kurumlar tavuk alimini azaltti bilginize 0 0 Yanıtla
  • dede: bence sende sorun var müezzin oğlu 0 0 Yanıtla
  • endişeli: Bazı üretim merkezlerinde sorun var demek ne demek ya...o merkezlerin içinde sürekli ürünlerini satın aldığımız Banvit, Keskinoğlu, Şenpiliç gibi tesisler de var mı Bizlerden daha neyi ne kadar saklamayı düşünüyorlar acaba Yoksa hastalıklı tavuk etlerini piyasaya sürüp bize yedirmeye mi çalışıyolar.birşey olmaz deseler de hastalıklı et sonuçta,ben 15 gündür tavuk almıyorum. Allah korusun bir insanda tespit edilmeden salgını kabul edeceklerini de sanmıyorum.domuz gribinde de aynı şeyi yaptılar.maksat seçim önü tantana olmasın... 0 0 Yanıtla
  • Ruhi Aydın: ruhi Var mı? Yok mu? Sorun varsa sorunu açıklayın. 0 0 Yanıtla
  • adsız: dualarımız iyileştirecek inşallah herkes konuşur biz bi okur üfleriz 0 0 Yanıtla

Advertisement