Müezzinoğlu, Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezini Açtı - Son Dakika
Sağlık

Müezzinoğlu, Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezini Açtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hafta sonları da çalışabilecek güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri ve Halk Sağlığı Merkezlerini oluşturduklarını belirterek, "Aile hekimliğinde 22 bin olan kadromuz 2017 sonu itibarıyla 30 bin hekime çıkacak.

18.05.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hafta sonları da çalışabilecek güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri ve Halk Sağlığı Merkezlerini oluşturduklarını belirterek, "Aile hekimliğinde 22 bin olan kadromuz 2017 sonu itibarıyla 30 bin hekime çıkacak." dedi.

Müezzinoğlu, Altındağ Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne milletle beraber olma anlayışıyla geldiğini söyledi.

Yerel yönetim ve merkezi iktidar olarak "önce insan" dediklerini ifade eden Müezzinoğlu, "14 yıldır milletimiz, kendisini dert edinen kadroları hiç yalnız, sahipsiz bırakmadı. Hangi seçime girsek bizi baş tacı edecek şekilde hep iktidar yaptı. Biz de iktidarda olduğumuz her dönemde daha çok gelişmiş bir ülke, daha çok vatandaşına güven veren yönetimler, vatandaşın derdine derman olacak anlayışlarla bugünlere geldik. AK Parti olarak, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışının mensuplarıyız. Dünyanın geldiği noktada bu cümleye ilave bir cümle daha söyledik, 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'. Bu anlayışa yerel yönetimlerimiz modern mahalleler, modern şehirler ve kentsel dönüşümle çağdaş yaşamın modern koşullarını hızla taşıdı." diye konuştu.

Sağlık alanında gece gündüz demeden daha iyinin ve güzelin peşinde olduklarının altını çizen Müezzinoğlu, evde bakım hizmetlerini de yerel yönetimlerle paylaşarak yürüttüklerini söyledi.

Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Her türlü sağlık sorununda artık cumartesi ve pazar günleri de 08.00-20.00 saatlerinde çalışabilecek güçlendirilmiş Aile Sağlığı Merkezleri ve Halk Sağlığı Merkezlerini oluşturuyoruz. Aile hekimliğinde 22 bin olan kadromuz 2017 sonu itibarıyla 30 bin hekime çıkacak. Hekimlerimize daha çok zaman ayıran, daha yakından ilgilenen, yalnız tedavi eden değil sağlık alanında bilinçlendiren, sağlık okuryazarlığını yükselten, sağlıklı yaşam kültürünün mensubu yapan bir anlayışla Aile Sağlığı Merkezlerimiz hizmet verecek. Milletimizle el ele, gönül gönüle yarınlarımızın daha sağlıklı olduğu bir yolculuğu nasıl 14 yıldır başarıyla götürdüysek bundan sonra da daha güçlü başarılara hep beraber imza atacağız."

"Ankara'daki aile hekimliklerinin sayısı 2 bini aşacak"

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan da konuşmasında, Ankara'da birinci basamak sağlık tesisi olan aile hekimliği birimlerinin sayısını bin 480'den 2 bin 410'a çıkaracaklarını söyledi.

Aile Sağlığı Merkezlerinin sayısını da 432 olacağını anlatan Şencan, Altındağ'daki 26 Aile Sağlığı Merkezinin 37'ye çıkarılacağını, dört yeni Halk Sağlığı Merkezi yapılacağını belirtti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise konuşmasında, gecekondudan yeni kurtulan Yıldıztepe ve Ali Ersoy mahallelerinin ortasında bir sağlık tesisini hizmete açtıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve bakanlık bürokratları ile Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezini hizmete açtı. Müezzinoğlu, merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Müezzinoğlu, Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement