Muğla'da Cinsel Istismar Düzenlenmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Cinsel Istismar Düzenlenmesine Tepki

Muğla\'da Cinsel Istismar Düzenlenmesine Tepki

Muğla'da eylem yapan yaklaşık 100 kişilik kadın topluluğu, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

22.11.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da eylem yapan yaklaşık 100 kişilik kadın topluluğu, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifine tepki gösterdi.

Cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto için dün (pazartesi) saat 17.30'da, Menteşe'deki Sınırsız Meydanı'nda bir araya gelen Kadın Platformu üyeleri, eylem yaptı. 'Çocuk susar sen haykır! Tecavüzcüleri aklayan yasaya hayır' pankartı açan platform üyesi kadınlar, ellerinde 'Pis ellerinizi, sapık zihniyetinizi çocukların üzerinden çekin', 'Tecavüz suçtur, yasayı durdur', 'Adaletin gözleri adil olsun diye bağlıdır, namussuzlara göz yumsun diye değil' ve 'Bu ülkede dokunulmazlık vekillerin değil, çocukların olmalı' yazılı dövizler taşıdı.

Açıklama yapan platformu üyesi Dilek Bulut, "Dünyada çocukların cinsel istismarı ile mücadele edilirken, çocuk yaşta zorla evlendirmeler yasaklanırken, hatta asgari evlilik yaşı yükseltilirken, Türkiye'deki bu geriye gidiş son derece vahimdir. Cinsel ilişkiye rıza yaşını 12'ye indirmek isteyenlerde, çocuk istismarı mahkumlarına af önergesi verenlerde oylamada 'evet' diyenlerde bu yanlışlarından derhal geri adım atmalıdır. Aksi takdirde onarılamaz sonuçlar doğuracak bir adım atmış olacaklar, çocuk ve kadın haklarını meclis eliyle gasp etmenin yolunu açacaklardır. 15 yaş altındaki çocuğun rızasından bahsedilemez. Zorla evlendirme Ceza Kanunu'nda suç olarak düzenlenmelidir. Çocukların dini nikah ile evlendirilmesi suç olarak düzenlenmelidir. Cinsel istismar, tecavüz ve evlilik kelimeleri aynı cümlede kullanılamaz. Çocuk tecavüzcülerine af yasası anlamına gelen tasarı geri çekilmelidir. Devlet hukuku işlenmiş bir suçun üzerini örtmek için kullanamaz. Kadınlar diyor ki o yasa meclisten geçmeyecek" dedi.

Gruptakiler, tasarıyı alkışlarla protesto ederken "Çocuk susar sen susma, suça ortak olma" sloganları attıktan sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Cinsel Istismar Düzenlenmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement