Muğla'da Tarımsal Amaçlı Analiz Laboratuvarı Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Tarımsal Amaçlı Analiz Laboratuvarı Kurulacak

Muğla'da kurulacak tarımsal amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı için protokol imzalandı.

12.02.2015 17:35

Muğla'da kurulacak tarımsal amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı için protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın sadece turizm kenti olmadığını, tarımdan elde ettiği gelirin turizm gelirlerinden fazla olduğunu söyledi.

Protokol ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Muğla genelinde tarımsal destek çalışmaları yapacağını belirten Gürün, "Başkanlığımız yapacağı çalışmaları bilimsel bir veri tabanında toplayacak ve üretimi daha yüksek seviyeye çıkarmak için ne gibi tedbirler alınması hususunda üniversitemiz ve öğretim üyelerimizle ortak projeler üretecek" dedi.

Turizmden 6 milyar lira geliri olan Muğla'nın tarımda 7,5 milyar liralık üretim yaptığını anlatan Gürün, şöyle konuştu:

"Turizmden elde ettiğimiz gelirlerimizden daha fazlasını tarımdan elde ediyoruz. Muğla'nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla il genelinde tarımı, tarımsal üretimi çağdaş bir şekilde, çevreye saygılı ekolojik değerlere uygun şekilde desteklememiz gerekiyor. Türkiye ve Muğla'ya başarıyla hizmet veren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz ile protokol kuralları içerisinde personel ve diğer konularda işbirliği yaparak Muğla'ya birlikte hizmet vereceğiz."

Gürün, çalışmanın Muğla ekonomisine ve özellikle kırsal kesimde tarımla uğraşan vatandaşlara büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ise imzaladıkları protokol ile örnek bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.

Üniversitelerin bulundukları kente katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Harmandar, "Üniversite olarak yerel yönetimlerle ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmaktan yanayız. Örnek olacak bir çalışmaya imza atıyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversite yerleşkesinde kurulacak laboratuvarın protokolü Başkan Gürün ve Rektör Harmandar tarafından imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Tarımsal Amaçlı Analiz Laboratuvarı Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement