Muğla Marmaris'te Veli-Der Tam Gün Eğitim İçin İmza Topladı - Son Dakika
Güncel

Muğla Marmaris'te Veli-Der Tam Gün Eğitim İçin İmza Topladı

Muğla Marmaris\'te Veli-Der Tam Gün Eğitim İçin İmza Topladı

Marmaris'te Veli-Der tam gün eğitim için imza topladıMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Özel Ufuk Öğretim Okulu'nun Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Mehmet Şahin Ortaokulu'na tahsis edilmesinin ardından Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) iki ayrı okulun aynı binada eğitim veremeyeceğini savunarak uygulamadan vazgeçilmesi için imza kampanyası başlattı.

27.09.2016 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te Veli-Der tam gün eğitim için imza topladı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Özel Ufuk Öğretim Okulu'nun Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Mehmet Şahin Ortaokulu'na tahsis edilmesinin ardından Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) iki ayrı okulun aynı binada eğitim veremeyeceğini savunarak uygulamadan vazgeçilmesi için imza kampanyası başlattı.

Marmaris İlçesi'nde 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Özel Ufuk Öğretim Okulu hizmet binası Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulu ve eski adıyla Atatürk Ortaokulu olan Şehit Mehmet Şahin Ortaokulu'na tahsis edildi. Tek binada iki okulun bulundurulması nedeniyle dersliklerin yetersiz kalacağını öne süren Veli-Der kararın geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına destek veren Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve CHP üyeleri, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili randevu vermediğini iddia etti. Atatürk Caddesi Saman İskelesi'nde stand açan grup, demir korkuluklara 'İmam Hatip'e verilen sınıfların Atatürk Ortaokulu'na verilmesini istiyoruz', 'Tam gün eğitim Marmaris'in hakkıdır', 'Vakıf yurtları kapatılsın', 'Eşit eğitim hakkı' yazılı dövizler astı. Yürüyüş yolundan geçen çok sayıda vatandaşın desteğiyle imza sayısı 3 saat içinde 376'ya ulaştı.

Kesinlikle amaçlarının imam hatip okullarının kapatılmasını sağlamak olmadığını açıklayan Veli-Der Marmaris Temsilcisi Ahmet Oğul, "15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında kapatılan eğitim kurumu 30 dersliğe sahip. Marmaris'te ikili öğretim yapan sadece bir okul bulunmakta ve planlı düzenlemeyle tüm okullarda tam gün eğitime geçilebilir. Zaten mevcut bir imam hatip okulu var. 4+4+4 ile ilkokul ve ortaokulların bile ayrı binalarda eğitim görmesi gerekirken, farklı türde okul aynı binada hizmet vererek bu kural çiğnenecek. Bizim talebimiz bu binanın tamamının daha fazla mevcudu olan Şehit Mehmet Şahin Ortaokulu'na (Atatürk Ortaokulu) tahsis edilmesi. İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Anaokulu'nun yeterli sayıda dersliği bulunan İhsan Mermerci Ortaokul binasına taşınarak tüm okullarda tam gün eğitime geçilmesi planlanmalıdır. Marmaris'te tüm okulların tam gün eğitim verilmesi için herkesi imzaya davet ediyoruz" dedi.

Üç gün süreyle toplanan imzalar dilekçe eşliğinde Muğla Valiliği'ne götürülerek sorunun çözümü için talepte bulunulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Marmaris'te Veli-Der Tam Gün Eğitim İçin İmza Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement