Muharrem İnce: ''Rakibiz ama düşman değiliz'' - - Son Dakika
Politika

Muharrem İnce: ''Rakibiz ama düşman değiliz'' -

Muharrem İnce: \'\'Rakibiz ama düşman değiliz\'\' -

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanlığı seçimine yapılan itirazlar sonucu partisinin adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla birinci olmasına ilişkin, "Arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum; siz de bu kentin insanlarısınız, yabancımız değilsiniz.

02.04.2014 19:34

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanlığı seçimine yapılan itirazlar sonucu partisinin adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla birinci olmasına ilişkin, "Arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum; siz de bu kentin insanlarısınız, yabancımız değilsiniz. Rakibiz ama düşman değiliz. Uzatmayın, 3-0, 4-0 olmasın. Gelin, birkaç gün sonra göreve başladığında Belediye Başkanımızı kutlayın. Yakışan budur" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililerine seslenen İnce, partisinin, Yalova'da tarih yazdığını söyledi.

Seçim kampanyasında kendilerine farklı kesimlerden vatandaşların destek verdiğini belirten İnce, şöyle devam etti:

"Pazar günü bir seçim kazanmadınız, bir tarih yazdınız. Türkiye'de bunun adı bir seçim kazanmak değil, bunun adı kutsal ittifaklara, karalamalara, imkansızlıklara karşı direnme gücünün başarabilme azmidir, 'imkansız' denileni yapmaktır. Zaten siyaset, başkalarının düşünmediğini hayal edip onu gerçekleştirmektir. Atatürk'ün kentinde bu zaferi sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleriyle yapmadık, pek çok yurttaşımız bize destek oldu, bize inandı, Belediye Başkanımıza inandı, partimize, yöneticilerimize inandı. Bize destek veren sağcı-solcu, ülkücü-ulusalcı kim varsa, başörtülü-başörtüsüz, Alevi-Sünni, Yalova'da yaşayıp Yalova'da seçmen olup da Yalova'nın yönetiminden memnun olmayan bütün yurttaşlarımız ayrımsız, hepsine sonsuz teşekkürler."

İnce, seçim sandıklarından çıkan sonucun kabullenilmesi gerektiğini anlattı.

İtirazların ardından sonucun değişmesine değinen İnce, "Arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum; siz de bu kentin insanlarısınız, yabancımız değilsiniz. Rakibiz ama düşman değiliz. Uzatmayın, 3-0, 4-0 olmasın. Gelin, birkaç gün sonra göreve başladığında Belediye Başkanımızı kutlayın. Yakışan budur" diye konuştu.

Muharrem İnce, Salman'a gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Salman ise beraberce inanıp çalışarak kazandıklarını söyleyerek, "Şundan her zaman emin olun; bana her zaman nasıl Muharrem İnce kefil olduysa her biriniz ayrı ayrı kefil olabilirsiniz. Her zaman her yerde, bana hakkınızı helal etmeyeceğiniz hiçbir kararın altına asla ve asla imza atmayacağım" ifadesini kullandı.

Daha sonra beraberindekilerle bir süre yürüyen İnce, İstanbul Caddesi'nde davul zurna eşliğinde çiftetelli oynadı.

-yerel seçimler

-itiraz

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Muharrem İnce: ''Rakibiz ama düşman değiliz'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement