Mühendis Amca" Arıburnu İlkokulu'nda - Son Dakika
Yerel

Mühendis Amca" Arıburnu İlkokulu'nda

Mühendis Amca" Arıburnu İlkokulu\'nda

Samsun’da devlet kurumları ve Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi işbirliğinde yürütülen “Yangın Güvenliği” projesi Arıburnu İlkokulu’nda devam etti.

08.05.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da devlet kurumları ve Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi işbirliğinde yürütülen "Yangın Güvenliği" projesi Arıburnu İlkokulu'nda devam etti.

Samsun Valiliği öncülüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi işbirliği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan merkez ve köy okullarında eğitim görmekte olan ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan "Yangın Güvenliği" projesi devam ediyor. Proje kapsamında İlkadım ilçesinde bulunan Arıburnu İlkokulu'ndaki toplam 435, 3 ve 4. sınıf öğrencisine Makine Mühendisi Soner Akyıldız tarafından "Yangın Güvenliği" anlatıldı.

İçeriğinde "Yangın nedir, yangın söndürme tüpü nasıl kullanılır, yangın neden çıkar, yangın nasıl korunulur ve yangını önlemek için neler yapılır?" konu başlıkları yer alan eğitimde öğrencilere detaylı bilgi aktarımı yapılırken beraberinde "Yangın Güvenliği" broşürleri de dağıtıldı.

"Yangın Güvenliği" projesi ile ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, çocuklarda yangın bilincini oluşturarak muhtemel yangın risklerini bertaraf edebilmek için gerçekleştirdikleri proje kapsamında bugüne kadar 36 ilkokula gidildiğini ve toplam 7 bin 369 ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencisine "Yangın Güvenliği" eğitimi ve broşürü verildiğini söyledi. Gürkan, şube olarak öğrencileri bilgilendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mühendis Amca' Arıburnu İlkokulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement