Muhtar Dertli mi Dertli! - Son Dakika
Yerel

Muhtar Dertli mi Dertli!

Muhtar Dertli mi Dertli!

Yenişehir İlçesi Güvercinlik Mahallesi Muhtarı Mahmut Adıgüzel binden fazla nüfuslu mahallelerinin adeta unutulmuş bir köy olduğunu belirtti.

15.10.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Güvercinlik Mahallesi Muhtarı Mahmut Adıgüzel binden fazla nüfuslu mahallelerinin adeta unutulmuş bir köy olduğunu belirtti. Alt yapı çalışmalarının yetersiz olduğunu yollarının bozuk, su arıtma cihazlarının da bozuk olduğundan sağlıklı olmadığından şikayetçi olan Muhtar Mahmut Adıgüzel, okullarının da yıkılma tehlikesi olduğu için öğrencilerin yeterli eğitimi alamadığını söyledi.

400 seçmenli ve binden fazla nüfusu Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Güvercinlik Mahallesi adeta unutulmuş bir köy gibi. Mezralarla birlikte 15 bin metrekarelik alan içerisinde bulunan mahalle sakinleri ve muhtar devletten kendilerine yardım edilmesini istedi. Alt yapı, ulaşım, içme suyu, elektrik ve eğitim konusunda ihmal edildiklerini dile getiren Mahalle Muhtarı Mahmut Adıgüzel, öncelikli olarak 255 öğrencilerinin bir okula ihtiyaç duyduğunu söyledi.

İmdat çığlımıza kulak verilsin

Yetkililerden kendilerinin imdat çığlığına kulak vermesi gerektiğini belirten Muhtar Mahmut Adıgüzel, "Acilen bir okula ihtiyacımız var. Büyükşehir belediyesi yollara asfalt yapmış, ancak sıcak asfalt istiyoruz. Alt yapı yapılmış ama yetersiz sularımız sondajdan geliyor sondaj suyu arıtmalı değil ve sağlıklı da değil. Şebeke suyu arıtmalıdır. Her eve mahalle sakinleri arıtma cihazı alamıyor. Şehir içi otobüs ve dolmuşları yok. 2 saatte bir gelip mahalle sakinlerini almalarını istiyoruz. Bir ilkokulumuz var o da yıkılmak üzeredir. 255 öğrencimiz var yeterli derecede eğitim alamıyorlar TEDAŞ'ın direkleri 1972 yılından bu yana yapılmış her zaman elektriklerimiz kesiliyor ve arıza veriyor. Hayvanlarımız elektrik tellerinin kopmasından dolayı telef oldu. Bu konuda raporlarımız elimizde mevcuttur. Allah korusun bir elektrik teli koparsa bir insan ölebilir. Kim bunun vebalini, hesabını verecektir. Sokak lambalarımız çalışmıyor. Karanlıkta mahalle sakinleri korkuyor. Camiimiz onarılma ihtiyacı var. Mahalleye parke taşı yapılmasını istiyoruz. Oyun parkı istiyoruz. Halka oturacak bir oturma alanı (piknik alanı) istiyoruz. Çünkü halkın oturacağı bir yer yok. Halı saha ihtiyacı var. Bu seçimlerde bizden oy isteyeceklerse önce bunları yapsınlar. Oy istemeye geliyorlar, ancak bize hizmet etmiyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Muhtar Dertli mi Dertli! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement