Mujica ve Demirtaş Cumartesi Anneleri Eylemine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Mujica ve Demirtaş Cumartesi Anneleri Eylemine Katıldı

2 saatinizi ayırıp geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız için sandık başına gidip oy kullanın.

31.10.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 saatinizi ayırıp geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız için sandık başına gidip oy kullanın. Geleceğimizi yeniden kurmanın diktatörlükle demokrasi alanında tercih yapmanın tarihsel fırsatı önümüzde duruyor" dedi.

"Cumartesi Anneleri" olarak bilinen kayıp yakınları 553'ncü kez Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Cumartesi Anneleri'nin eylemine CHP'nin davetiyle İstanbul'da bulunan Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile bazı milletvekilleri de destek verdi.

Buluşmanın yapılacağı alanın çevresinde polis tarafından bir hat oluşturuldu. Meydan ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis, meydana giren herkesin üstünü aradı, çantalarını kontrol etti.

CUMARTESİ ANNELERİNE DESTEK İÇİN GELEN MUJİCA ÇİFTİ MEYDANDA 10 DAKİKA KALDI

Mujica ve eşi meydana Sezgin Tanrıkulu ile birlikte geldi. Mujica çifti, alanın kalabalık, oturulacak alanların sıkışık olması nedeniyle alanda fazla kalmadı. Yaklaşık dakika burada ayakta bekleyen Mujica çifti, basın açıklamalarına kalmadan alandan ayrıldı.

DEMİRTAŞ CUMARTESİ ANNELERİYLE YAN YANA OTURDU

Yakınları kaybolan aileler burada adalet çağrısı yaparken, aileler adına basın açıklaması okundu. Cumartesi Anneleri'nin hemen arkasına oturan Selahattin Demirtaş, 'Abdulkerim Yurtseven'in resmini elinde tutarak basın açıklamasını dinledi.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Basın açıklamasının ardından Selahattin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yarın yapılacak seçimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, son yıllarda yapılacak seçimler içerisinde en yüksek katılımlı seçimin olacağı tahmininde bulundu. Seçmenlere sandığa gitmesi yönünde çağrıda bulunan Demirtaş, "Kimse evinde oturmasın. Yarın Pazar ve bizlerin eline verilecek olan o küçücük mühür, çocuklarımızın ve torunlarımızın nasıl bir ülkede yaşayacağıyla ilgili önemli bir araçtır. Her zaman elimize bu fırsat geçmiyor. Seçimi, sandığı önemseyin ve lütfen 1-2 saatinizi ayırın. Geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız için sandık başına gidip oy kullanın. Geleceğimizi yeniden kurmanın diktatörlükle demokrasi alanında tercih yapmanın tarihsel fırsatıdır önümüzde duruyor. Katılım açısından bir rekor kırabilmeliyiz. Yarın demokrasi adına büyük bir kazanım olacağını barış ve demokrasi isteyenlerin yarın sandıktan daha güçlü, umutlu çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"BUNLARI DEF ETMENİ YOLU YARIN 'EVET' MÜHRÜNÜ DOĞRU YERE BASMAKTIR

"Biz yarınlarımızı korkarak inşa etmiyoruz" diyen Demirtaş, "Korkutmaya çalışıyorlar, tedirginlik, kamplaşma yaratıyorlar. Bütün bunları def etmenin yolu yarın 'evet' mührünü doğru yere basmaktır. İnşallah iyi sonuçlar ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE ADALETLİ BİR SEÇİM GERÇEKLEŞMİYOR. BİZ BUNA RAĞMEN DİKTATÖRÜ DEVERDİK"

Seçim kampanyası döneminde ne gibi zorluklar yaşadığıyla ilgili bir soruya Demirtaş, "Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Bütün Türkiye kamuoyu bize yapılanları izledi. Onlarca arkadaşımızı kaybettik. Bundan daha büyük zorluk olabilir mi? Çalışma arkadaşlarımız parçalandı. Canlı bombalarla, tutuklamalarla, gözaltılarla halen devam ediyor. Bu sabah itibariyle bile sandık kurulu üyelerimiz, başkanlarımız gözaltına alındı. Türkiye'de adaletli bir seçim gerçekleşmiyor. Biz buna rağmen diktatörü devirdik. Yarın tekrar onun bize dayattığı zorbalığa karşı halk iktidarının ne kadar güçlü ve yakın olduğunu göstermek istiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

"CUMARTESİ ANNELERİ'NE YENİ ANNELER EKLENDİ"

Öte yandan Selahattin Demirtaş, Cumartesi Anneleri'nin 553 haftadır süren yakınlarını bulma çabaları için de açıklamalarda bulundu. Yakınları kaybedilmiş ailelerin adalet aradığını ifade eden Demirtaş, "553 haftadır devletten hükümetlerden ses yok. Hükümetler geldi gitti, bazıları söz verdi faillerin bulunması, soruşturmalarda gereğinin yapılacağıyla ilgili fakat bırakın bu konularda etkili soruşturma yürütmeyi tam tersine Cumartesi Anneleri'ne yeni anneler eklendi. 13 yıllık AKP iktidarı döneminde de Cumartesi Anneleri'nin sayısında artış oldu. Biz bu vesileyle Cumartesi Anneleri'nin haklı adalet arayışının mutlaka bir gün sonuçlanacağını biliyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mujica ve Demirtaş Cumartesi Anneleri Eylemine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement