Mülteci Çocukların Yüzü, Oyuncaklarla Güldü - Son Dakika
Yerel

Mülteci Çocukların Yüzü, Oyuncaklarla Güldü

Mülteci Çocukların Yüzü, Oyuncaklarla Güldü

İstanbul’da faaliyet gösteren 11 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Genç İnisiyatif Platformu’nun hayata geçirdiği kampanya çerçevesinde, 50 bin Suriyeli mülteci çocuğu için oyuncak toplanırken, Suriyeli çocukların yüzü toplanan oyuncaklarla güldü.

13.05.2014 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da faaliyet gösteren 11 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Genç İnisiyatif Platformu'nun hayata geçirdiği kampanya çerçevesinde, 50 bin Suriyeli mülteci çocuğu için oyuncak toplanırken, Suriyeli çocukların yüzü toplanan oyuncaklarla güldü.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatının destek verdiği kampanyanın ardından toplanan oyuncaklar Adıyaman Çadır Kenti'nde kalan çocuklara teslim edildi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Platform Temsilcisi Yusuf Sert, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Leman Aksay, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Demirel, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat, AK Parti İstanbul Yaşlılar Koordinasyon Başkanı Rıdvan Durmaz, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Karaca, İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi, Tülay Karaca, AK Parti Adıyaman İl Başkan Yardımcısı Abdurahman Şahin, AK Parti Adıyaman Sosyal İşler Başkanı Ahmet Genç, AK Parti Adıyaman İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Işık, çadır kenti gezerek incelemelerde bulundu. Çadır kenti gezen heyet, incelemeler sonrası çocuklar ile bir araya gelerek çocuklara oyuncaklar hediye etti.

Yapılan oyuncak dağıtımı sonrası bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Leman Aksay, "Oyuncağımı paylaşıyorum kampanyasıyla İstanbul'daki çocuklarımızı, buradaki çocuklarımıza hatırlatan bir kampanyaya imza attılar. Bizde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak bu genç inisiyatifin yaptığı bu güzel kampanyaya destek olduk. Bütün ilçelerimizi de devreye sokarak, çocuklarımızın bu çocuklarla oyuncaklarını paylaşmasını istedik. Hatta hem kendi oyuncaklarını paylaştılar hem yeni oyuncaklar aldılar. Onlardan buraya getirdik. Bu çocuklarımızın evet, yemesi, içmesi, kıyafetleri var ama onların tebessümlerini artıracak, onları mutlu edecek oyuncaklar diye düşündük. İnşallah bu güzel çalışma diğer sivil toplum kuruluşlarımıza da örnek olur. ve böyle buradaki çocuklarımızın daha mutlu daha huzurlu olmasına da vesile olur diyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat ise, "İstanbul il teşkilatımızın burada ki kardeşlerimizin buradaki çocuklarımızın oyuncak ihtiyacını da karşılamak adına burada geldiler, bir tır oyuncak getirdiler. Ben kendilerine yapmış oldukları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Genç İnisiyatif Platformu Temsilcisi Yusuf Sert ise, yapmış olduğu konuşmada; "İnşallah bu bize bütün halkımıza bir farkındalık kazandırır. Buradaki çocuklarımızı unutmamak gerekir. Buradaki çocuklar yabancı çocuklar değil, bizim medeniyetin çocukları biz şimdilik ensar olduk. İlerde onlar bize ensar olabilir. Bu düşünceyi kesinlikle unutmamamız gerekiyor. Bu kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek bir yana çocuklarımız oyuncaklarını İstanbul'dan kendi oyuncaklarını koklayarak verdiler, öperek verdiler, yeni oyuncaklar aldılar. Yine bu çocuklarımızın emeğiydi" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mülteci Çocukların Yüzü, Oyuncaklarla Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement