Münih'teki Silahlı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Münih'teki Silahlı Saldırı

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda, 3 Kosova vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.

23.07.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda, 3 Kosova vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.

Kosova Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam meydana gelen silahlı saldırı sırasında Kosova hükümetinin ilgili yetkililerle iletişim halinde olduğu ifade edilerek, "Kosova'nın Münih Konsolosluğu, Alman polisi ve aile yakınlarıyla yaptığı görüşmeler neticesinde 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini doğruladı." sözlerine yer verildi.

Kosovalı vatandaşların silahlı saldırı sırasında alışveriş merkezinde oldukları belirtilen açıklamada, "Kosova hükümeti olarak hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kosova'nın dün akşam meydana gelen saldırıyı büyük bir üzüntüyle karşıladığı vurgulanarak, saldırıdan etkilenen ailelerin her türlü hizmetinin karşılanacağı kaydedildi.

Bosna Hersek'ten saldırıya tepki

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic de Almanya Başbakanı Angela Merkel'e gönderdiği mesajında, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifa dileklerinde bulunarak, "Dünyada son zamanlarda yaşanan saldırılar karşısında son derece üzüntülüyüm. Terörle mücadelenizde yanınızdayız." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Münih'teki Silahlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement