Muratlı'da Yüzme Kursu - Son Dakika
Yerel

Muratlı'da Yüzme Kursu

Muratlı Belediye tarafından ilçede yürütülen yüzme kurslarında 500 çocuğa yüzme öğretildi.

25.08.2015 15:29

Muratlı Belediye tarafından ilçede yürütülen yüzme kurslarında 500 çocuğa yüzme öğretildi.

Belediye Başkanı Nebi Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki çocuklara yönelik çalışmalar ve sosyal projeler yürüttüklerini belirterek,  zaman zaman belediye tarafından ücretsiz kurslar açılarak değişik branşlarda çocuklara eğitimler verildiğini söyledi.

Geçen yıl belediye olarak 300'e yakın çocuğu taşımalı sistem ile Tekirdağ'a götürerek burada yüzme dersleri verdirdiklerini ifade eden Tepe, "Geçen yıl çocuklarımızı ücretsiz olarak taşımalı sistemde otobüslerle Tekirdağ'a götürerek burada biz yüzme kursu gerçekleştirmiştik. Fakat bu yıl, bir firma ile anlaşarak ilçemize seyyar yüzme havuzu getirdik ve kendi ilçemizde ücretsiz yüzme kursu veriyoruz" diye konuştu.

Mithat Paşa İlk ve Orta Okulu'nun bahçesine kurdurttukları seyyar yüzme havuzunda uzman hocalar eşliğinde çocuklara yüzme öğrettiklerini kaydeden Tepe, özellikle yüzme sporunun çocuk ve gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişiminde çok önemli rol oynadığı için bu branşa ağırlık verdiklerini söyledi.

Tepe açıklamasında şunları söyledi:

"Yüzme sporu çocukların ve gençlerin gelişiminde çok önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, yüzme sporuna daha çok ağırlık veriyoruz. Anlaşmalı firma okulun bahçesine yüzme havuzu kurdu ve burada uzman hocalar eşliğinde çocuklarımıza yüzme öğretiyor. Denizi, gölü ve havuzu olmayan Muratlı'da 3 ay içerisinde 500 çocuğumuza yüzme öğrettik."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muratlı'da Yüzme Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement